Wpis z mikrobloga

To jest jedna z najidiotyczniejszej manipulacji jaką widziałem od dłuższego czasu.

@xyzzy: Taki poziom wystarczy, żeby połowa świata to powtarzała. Zobacz też ile komentarze mają plusów.
  • Odpowiedz
"Czytam nagłówki, tak zdobywam wiedzę

@konrado12: informacji jest za dużo, żeby wszystkie konsumować. To wina kultury clickbaitów. Niech nagłówek będzie podsumowaniem
  • Odpowiedz
@text: Norwedzy są znani z nienawiści do Trumpa więc warto się zapoznać z faktami które nie są znane nie opinią jakiegoś kogoś. O ile się nie mylę służby graniczne są mocno obsadzone przez czarnych więc takich sobie trumpowych wyborców.

Ale wykopki już wydały wyrok.

Z drugiej stronu USA od lat prowadzi głęboką inwigilację dla wydawanych pozwoleń na pobyt więc warto się z tym zapoznać nie potem płakać po internetach.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 7
@_____________________:
A wiec powiadasz, ze tak postępuje wolnościowe państwo?
„ Na polecenie służb miał m.in. odblokować swój telefon komórkowy. Amerykanie mieli grozić Norwegowi 5-letnim więzieniem oraz grzywną w wysokości 5 tys. dol., jeśli nie poda hasła do smartfona”
XD
Po drugie jeżeli zobaczą fote ze skrętem to rozumiem że w imię wolności też wyjebka?
  • Odpowiedz
nie słyszałem nigdy żeby turystom przed wjazdem do USA trzepali telefony i galerię

@Kreation: Mi przy jednym z wyjazdów kazali odblokować telefon, po czym celnik przez parę minut tam sobie grzebał. I masz wybór - podajesz kod do telefonu albo wracasz do Polski z zakazem wjazdu na następne 10 lat ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@text no śmieszne ale akurat to nie jest żadna cenzura... To są konsekwencje swoich czynów. Nikt nikomu nic nie zabrania, ale taka wolność nie znaczy braku konsekwencji. To lewica chce od razu zamykać za jakieś mętnie zdefiniowane mowy nienawiści
  • Odpowiedz