Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale spokojnie, na pewno kolejne kontrole wykażą większość nieprawidłowości w drugą stronę i się wyrówna. Prawda? Trzeba tylko policzyć dalej.

@fuuYeah: w dupie mam na czyją korzyść będą pomyłki. Polacy mają prawo aby ich głosy były sumiennie policzone.
Spróbuj pomylić się w skarbówce, zobaczymy czy tam też będą patrzeć ba błędy tak jak politycy PiSu
  • Odpowiedz
  • 356
@ipkis123: wg prawej strony nie masz takiego prawa, bo jesteś Giertychem i silniczkiem xD

Dożyliśmy czasów, gdzie z krytyką mierzy się osoba, która chce aby przestrzegano norm prawnych a nie ten, który je łamie
  • Odpowiedz
Polacy mają prawo aby ich głosy były sumiennie policzone.

@ipkis123: jedyna opcja to drugie wybory. Inaczej będzie drugie liczenie z drugimi nieprawidłowościami, drugie protesty i drugie wnioski o trzecie przeliczenie drugiego liczenia.
Znajdź teraz drugi komplet komisji wyborczych, bo przecież obecne są niegodne zaufania, bo je sprawdzamy.
A potem trzeci, bo jak wybory pierwsze nie zgadzają się z drugimi, to znaczy, że jedne są sfałszowane. Tylko które?
Odpowiedź: trzecie wybory.
  • Odpowiedz
  • 14
@wykopyrek: należy podziękować PiSowi za tę wspaniałą sytuację, bo to chyba pierwszy raz kiedy uczciwość wyborów w Polsce jest aż tak podważana.
  • Odpowiedz
Polacy mają prawo aby ich głosy były sumiennie policzone.

Policzone przez ludzi, którzy nie potrzebują podstaw prawnych i stosują się do prawa "tak jak oni je rozumieją", a nie przez komisje w obecności członków i mężów zaufania z reprezentantami wszystkich komitetów. Czego nie rozumiesz prawaku?

@ipkis123:
  • Odpowiedz
przecież pisowski wykolejeńcu na liczenie mogą wejść media

Pomijając ad personam, bo z całym szacunkiem, osoba twojego formatu nie jest w stanie mnie obrazić.

Jeszcze raz, bo nie zrozumiałeś. Głosy leżą sobie teraz gdzieś w piwnicach urzędów. Cholera wie, kto ma do nich dostęp, a na pewno mają do nich dostęp ludzie, którzy wymyślają post factum podstawy prawne dla swoich działań/działają bez nich oraz kontrolowane przez nich służby. Pod protokołami komisji, mój malutki
  • Odpowiedz
@fuuYeah to co przemawia za ponownym liczeniem głosów (najlepiej wszystkich) to fakt, że zdecydowana większość dotychczasowych pomyłek dziwnym trafem jest na korzyść alfonsa
  • Odpowiedz
to co przemawia za ponownym liczeniem głosów (najlepiej wszystkich) to fakt, że zdecydowana większość dotychczasowych pomyłek dziwnym trafem jest na korzyść alfonsa

Tylko ktoś o intelekcie silnego razem może nie rozumieć, dlaczego protesty wyborcze składają w ogromnej większości przypadków opcja PRZEGRANA, a nie WYGRANA ( )

Żenująca porcja foliarstwa.

@windows95:
  • Odpowiedz
jak wiadomo, łatwiej jest sfałszować liczenie na oczach ośmiu świadków, niż podmienić plombę w piwnicy, zwłaszcza przez władzę.

@eduardo-garcia: czy ty sugerujesz, że głosy są teraz fałszowane, a te "poprawione" wyniki błędów to oszustwa wyborcze?
  • Odpowiedz
czy ty sugerujesz, że głosy są teraz fałszowane, a te "poprawione" wyniki błędów to oszustwa wyborcze?

Trzeba naprawdę wybitnego intelektu, by wydedukować taką tezę. Nie bawiąc się w niedopowiedzenia, które prawdopodobnie cię przerosną i doprowadzą do zbytecznego dialogu, na który nie mam ochoty: nie.
@huudyy:
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: właśnie widać jak cię to nie boli, zwykły partyjny pachoł i podnóżek. Zresztą tu wszyscy na wykopie z tobą jadą do spodu bo wiedzą jaka jest prawda. Rodzice to muszą być dumni nie ma co, na 100% na święta zapraszają
  • Odpowiedz
@fuuYeah: Przerzuciłem dane z moich dwóch modeli, żeby sprawdzić na ile mogłem się mylić w obliczeniach względem wyników ponownie przeliczonych. Tabela ma taką samą kolejność jak ta z posta OPa, ale postarałem się żeby była mniej czytelna. Dorzuciłem do zestawienia komisje które powinny być przeliczone, żeby zaznaczyć wysokość odchyłu od modelu w tych punktach.

Po przeliczeniu odchyły powyżej 110% są pojedynczymi przypadkami - w zasadzie wyłamuje się tylko Gdańsk, bo
fordern - @fuuYeah: Przerzuciłem dane z moich dwóch modeli, żeby sprawdzić na ile mog...

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-25 110311

Pobierz
  • Odpowiedz
Stawiam więc tezę, że wypadałoby przyjrzeć się właśnie takim komisjom, szczególnie że znamy już dwa osobne przypadki (i dość oddalone od siebie), gdzie w worku z głosami na jednego kandydata, znaleziono głosy na drugiego i policzono jako głosy na tego drugiego. Tego nie można wykryć tak łatwo jak podmianki, która w dużych komisjach objawia się automatycznym skokiem odchyłu ponad 150%, ale patrząc na odchyły z przeliczonych ponownie komisji, oraz sam wykres pudełkowy,
fordern - Stawiam więc tezę, że wypadałoby przyjrzeć się właśnie takim komisjom, szcz...

źródło: Zrzut ekranu 2025-06-25 110824

Pobierz
  • Odpowiedz