Wpis z mikrobloga

Kolejne komisje sprawdzone i przeliczone, 12 z 17 pokazują "pomyłki" na korzyść Nawrockiego, 2 na korzyść Trzaskowskiego, reszta - brak zmian, lub marginalne błedy. Razem ~2200 głosów zabranych Trzaskowskiemu a dodanych Nawrockiemu. Ale spokojnie, na pewno kolejne kontrole wykażą większość nieprawidłowości w drugą stronę i się wyrówna. Prawda? Trzeba tylko policzyć dalej.

Tweet babki która to liczy na podstawie dostępnych danych z pierwszej i drugiej tury wyborów (nie liczy rzeczywistych głosów tylko różnice pomiędzy głosami w pierwszej i drugiej turze wyłapując anomalie) - https://x.com/monika_mitura/status/1937593126165623272

To tylko 17 komisji z 32k czyli 0.05% wszystkich komisji.

#bekazpisu #oszukujo #bialorus
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fuuYeah: czyli na 30 komisji jest już przekręcony wynik o 10 000 głosów.

Przy walkach w 1500 komisji mamy 500 000 różnicy, a to tylko te duże przewały które widać.
  • Odpowiedz
@eduardo-garcia: Aż z ciekawości wygrzebałem skąd wziąłeś ten wykres, i nawet nie jestem zaskoczony że ten drugi to Maciej Wilk. Mi najbardziej spodobała się ta tabelka, gdzie gość "liczy" dokładność modelu poprzez wzięcie prawdziwych wyników, liczy coś zupełnie niezgodnie z wzorem podanym powyżej (bo liczy na prawdziwych wynikach XD), po czym odtrąbia sukces w postaci prawidłowo policzonego wyniku.

Rozgryzłem co tak naprawdę próbował policzyć, i jego sposób na określenie dokładności modelu
fordern - @eduardo-garcia: Aż z ciekawości wygrzebałem skąd wziąłeś ten wykres, i naw...

źródło: Gt80scBWcAA7vLL

Pobierz
  • Odpowiedz
Kompletnie nie rozumiesz co próbuję wykazać. Ale spokojnie, jeszcze 4h na dzisiaj i wolne

No wiem, wiem. od 9 do 17, potem od 7-15, potem tylko w dni robocze, a następnie w weekendy i nocy dla niepoznaki. Jeśli dane do modelu weryfikowałeś z równą starannością, co teorie na mój temat, to możesz sobie wydrukować te arkusze i z czystym sumieniem włożyć w rzyć. Pozdrawiam serdecznie.

@fordern:
  • Odpowiedz
@fuuYeah: w dupie mam na czyją korzyść będą pomyłki. Polacy mają prawo aby ich głosy były sumiennie policzone.

@ipkis123: o ty wstrętny giertychowcu! XD

No i po co to chamstwo, ja starałem się nie być kulturalnym (
  • Odpowiedz
należy podziękować PiSowi za tę wspaniałą sytuację, bo to chyba pierwszy raz kiedy uczciwość wyborów w Polsce jest aż tak podważana.

@fuuYeah: uczciwość się nie zmieniłą, a podważa akurat PO, żeby zatuszować swoje skandaliczne praktyki przy wyborach. Za które wkrótce bekną.
  • Odpowiedz
@Kusher: jakie to drugie by nie było, będzie przedmiotem tych samych zarzutów, zostaną wykazane nieprawidłowości i kolejna iteracja oskarżeń.
Pora skończyć ten cyrk.
Liczenie było, wynik znamy.
  • Odpowiedz
@Kusher: tak, bo takie pomyłki były zawsze, są i będą.
A to przy zbiorowym wysiłku, zorganizowanym, z międzynarodowymi obserwatorami.
I teraz zrobimy liczenie ponowne… głosów wyciągniętych z piwnic, przez przypadkowe osoby, bez żadnego dodatkowego nadzoru.
I to NA PEEEEEEWNO będzie uczciwe… bo… bo tak.
()
  • Odpowiedz