Wpis z mikrobloga

Śmieszą mnie ludzie którzy są wczuci i zakochani w swojej robocie w korporacji, a potem firma notuje spadek i lecą na bruk xD przecież te korporacje to są kołchozy na maksa a już zostawanie po godzinie 16 to jest dla mnie Patola i marnowanie życie. Mam w korpo chłopa co pracuje 8-22 pensja za 8h oczywiście, wpisują mu Calle na 19 i dalej bo wiedzą, że i tak będzie XD
#korposwiat #pracbaza #praca #korpobitch #pracait
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@botul Byś się zdziwił... u mnie HRki potrafiły na koniec okresu rozliczeniowego ręcznie cofnąć w systemie RCP wszystkie zgody na nadgodziny bo miały prikaz ich nie wypłacać, a klient sam odebrać nie chciał.
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio: zgadzam się, po latach człowiek zaczyna rozumieć że może lubić to co robi, ale nie powinien przywiązywać się do samego zleceniobiorcy. Paradoksalnie wychodzi na tym gorzej i mniej radości mu to sprawia.
  • Odpowiedz
@GiorgioDiStefanAntonio no to jeszcze kwestia ile zarabia…
Bo czasem usiąść do calla wieczorem może się opłacać, gdy dodatkowo w czasie dnia można na luzie ogarnąć prywatne sprawy bez spiny.
Finalnie może się okazać, że chłop wcale nie iest taki głupi i akurat nie koliduje mu to z życiem mocno.
Ogólnie w czasach pracy zdalnej obraz tej pracy mocno się zmienił. Wiem, bo pracuję zdalnie w 90%.
Wyskoczenie po dziecko do szkoły,
  • Odpowiedz