XD ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens w byciu potężnym w okręgówce i unikaniem wyższej ligi? A przy okazji, jakie koszty wiążą się z 4 ligą, których w okręgówce nie ma?
@michalxd21: W 4 lidze opłaty licencyjne i wpisowe do rozgrywek są wyższe niż w lidze okręgowej. Przykładowo, w Małopolsce za wydanie licencji klubowej w IV lidze trzeba zapłacić 1000 zł, a w lidze okręgowej 350 zł. Opłaty za sędziów, dalsze wyjazdy. Grosz do grosza i koszta rosną.
@corsa900: no właśnie to mnie trochę dziwi, bo to jest ekipa co ma 2 drużynę w B klasie (przynajmniej parę lat temu miała) połowa chłopaków co odpada z Podlasia Biała Podlaska idzie właśnie tam, a dodatkowo są chyba jedynym klubem na tym poziomie co ma własne budynki z siłownią.
@corsa900: jak nie jesteś bogatym klubem i miasto czy wieś jest biedna to nie masz szans na przetrwanie, albo odbije się na mieście czy tam wsi, i będą długi administracyjne. Mój klub z rodzinnego miasta też raz zagrał w 4 lidze, były burmistrz dał z budżetu miasta kasę, spadli i do teraz to spłacają z dofinansowań, podatków, płatnych parkingów itp,
#rozdajo69 zł na żarcie 🍟🍔🍕 A dokładniej - do wygrania jedna karta podarunkowa o wartości 69 zł do Pyszne albo Uber Eats. Zwycięzca sam wybiera, czym się utuczy.
Shock.Deals - telegramowy kanał z promocjami, okazjami i błędami cenowymi
#mecz
źródło: image
PobierzW 4 lidze opłaty licencyjne i wpisowe do rozgrywek są wyższe niż w lidze okręgowej. Przykładowo, w Małopolsce za wydanie licencji klubowej w IV lidze trzeba zapłacić 1000 zł, a w lidze okręgowej 350 zł. Opłaty za sędziów, dalsze wyjazdy. Grosz do grosza i koszta rosną.
To chyba wyczerpuje temat.
@corsa900: jak nie jesteś bogatym klubem i miasto czy wieś jest biedna to nie masz szans na przetrwanie, albo odbije się na mieście czy tam wsi, i będą długi administracyjne. Mój klub z rodzinnego miasta też raz zagrał w 4 lidze, były burmistrz dał z budżetu miasta kasę, spadli i do teraz to spłacają z dofinansowań, podatków, płatnych parkingów itp,