Wpis z mikrobloga

XD ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens w byciu potężnym w okręgówce i unikaniem wyższej ligi? A przy okazji, jakie koszty wiążą się z 4 ligą, których w okręgówce nie ma?

#mecz
michalxd21 - XD ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens w byciu potężnym w okręgówce i unik...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@michalxd21:
W 4 lidze opłaty licencyjne i wpisowe do rozgrywek są wyższe niż w lidze okręgowej. Przykładowo, w Małopolsce za wydanie licencji klubowej w IV lidze trzeba zapłacić 1000 zł, a w lidze okręgowej 350 zł. Opłaty za sędziów, dalsze wyjazdy. Grosz do grosza i koszta rosną.
  • Odpowiedz
  • 0
@corsa900: no właśnie to mnie trochę dziwi, bo to jest ekipa co ma 2 drużynę w B klasie (przynajmniej parę lat temu miała) połowa chłopaków co odpada z Podlasia Biała Podlaska idzie właśnie tam, a dodatkowo są chyba jedynym klubem na tym poziomie co ma własne budynki z siłownią.
  • Odpowiedz
koszt gry w IV lidze = około 200 tys zł.

@corsa900: jak nie jesteś bogatym klubem i miasto czy wieś jest biedna to nie masz szans na przetrwanie, albo odbije się na mieście czy tam wsi, i będą długi administracyjne. Mój klub z rodzinnego miasta też raz zagrał w 4 lidze, były burmistrz dał z budżetu miasta kasę, spadli i do teraz to spłacają z dofinansowań, podatków, płatnych parkingów itp,
  • Odpowiedz