Aktywne Wpisy

kukold +49
15 lat doświadczenia w IT. Java, React, SQL, Kubernetes, cloud infrastructure, cyber security. Systemy o dużej skali, odpowiedzialność za krytyczne komponenty, lata ciągłej nauki i pracy.
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata
I dziś, z pełną świadomością, mogę powiedzieć jedno: to był błąd życiowy.
Programowanie w 2025 roku nie jest zawodem. Jest zajęciem technicznym bez statusu, bez prestiżu i bez jakiegokolwiek realnego umocowania społecznego. Nieważne, ile lat w tym siedzisz, ile technologii znasz, ile systemów postawiłeś od zera. Dla świata

wiedzmy +3
Nie wiem, czy to odpowiednie miejsce, ale spróbuję.
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem
4 miesięcy temu zerwała ze mną stara, oboje jesteśmy koło 30 lvl. Byliśmy razem prawie rok, z czego ponad pół roku razem mieszkaliśmy (praca zdalna, 24h razem, dosłownie).
Uważam, że się dobraliśmy. Ona miała ze mną dobrze, ja z nią. Ale zaczęliśmy się kłócić o dosłownie głupoty, co tydzień-dwa. Czasem miałem wrażenie, że szuka powodu do awantur, ale ja też czasem, zamiast odpuścić to tego.
Straciłem

Cokolwiek - od noży, po śpiwory, namioty, palniki
Rzeczy typu "kupiłbym ponownie" i "warto wydać na to pieniądze"
Co polecacie z własnego doświadczenia?
#bushcraft #namiot #survival #edc #podroze #gory
źródło: Zrzut ekranu 2025-06-21 163447
PobierzU mnie sprawdziły się:
- Tajima G-Saw: o połowę tańsza niż Silky Gomboy i brzeszczoty również o połowę tańsze, a tnie podobnie
- Plecak Magnum Bison 65L: duży plecak za nieduże pieniądze, a jak miejsca braknie to i jest mnóstwo pasków mole to przytroczenia czegoś
- Tarp D&D 3x3m: wytrzymały i dużo punktów mocowania (chociaż czasami myślę o wersji 3.5mx3.5m)
- krzesiwo Wildo Pro Large - duże i grube, przez co lepiej krzesze
Nie pamiętam ile płaciłem kilka lat temu, może są tańsze, wklejam losowy wynik
źródło: temp_file3049766506522985264
Pobierzźródło: podziekowania-za-zyczenia-na-facebook-4
Pobierz