Wpis z mikrobloga

Hej Niteczki, pytanie czy jesteście w stanie doradzić jakiego drona na początek? Tak wiem, to portal z obrazkami, ale zaczynam się już gubić. Budżet raczej ok. 2koła. Funkcje: dron ma służyć do odziwo latania ale i robienia krótkich filmików / fotki (widoczki z wakacji, przyroda). Tak aby dało się obejrzeć na tv (czyli chyba jakieś 4K). Niekoniecznie follow me mode (przydałby się, ale z czegoś trzeba rezygnować).

Zastanawiam się nad głównie dji: dni mini 4, dni mini 3 pro. Zastanawiam się czy można np kupić początkowo zestaw drona bez kontrolera rc1, aczkolwiek chyba jest z nim znacznie bezpieczniej (większy zasięg).
#pytaniedoeksperta #pytanie #drony
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@BShKF takie coś?
Wygląda całkiem przyzwoicie, choć próbuje doszukać się czym się różni dji mini 3 od dji mini 4k.
Ten drugi można dorwać od 1250, ale z kontrolerem ceny zaczynają być podobne.

https://www.mediaexpert.pl/foto-i-kamery/drony-i-akcesoria/drony/dron-dji-mini-3-rc-n1?gad_source=1&gad_campaignid=11093648778&gbraid=0AAAAADoIO6_SsYMIjicPz7zYw7Zmg5MtJ&gclid=Cj0KCQjwsNnCBhDRARIsAEzia4C-h9NW9PWXWSgO1kMpdNDwX5vdj9-jVSD8PypUq00niL_nOjCzK70aArSeEALw_wcB
MirekCebula - @BShKF takie coś?
Wygląda całkiem przyzwoicie, choć próbuje doszukać si...

źródło: temp_file2545433732737603590

Pobierz
  • Odpowiedz
@Mirek_Cebula: Mini 4K bazuje na starszej konstrukcji z 2019 roku, można o nim myśleć tylko jeśli jest wyraźnie tańszy od Mini 3. Ten co wkleiłeś jest idealny. W razie potrzeby dokupisz sobie 2 baterię. I nie zapomnij o jakieś karcie micro SD
  • Odpowiedz
  • 0
@BShKF pytanko czy też kręci w pionie. Może się przydać choć z rzadka. A konstrukcja mini 3 jest nowsza? (Wybacz, laik jestem. Gdzieś na YT oglądałem, że właśnie mini4k to taki ulepszony dron sprzed paru lat z ciut lepsza kamera)
  • Odpowiedz
@Mirek_Cebula: Mini 4K to stary dron ze starym gimbalem i nową kamerą, na bank nie kręci w pionie. Mini 3 to kilka lat młodsza konstrukcja z nowszym gimbalem, który pozwala również na kręcenie w pionie
  • Odpowiedz