Wpis z mikrobloga

• 5
@Pasterz30 @23kulpamens sugerujeci że nie pojawiają się tu wpisy narzekające na rekrutację do pracy?? Nie ma krzyku że za dużo osób pcha się do IT? Nie zazdrościcie lekarzom że dużo zarabiają? Ostatnio co głupsi użytkownicy piszą wpisy o tym żeby nie iść do IT, bo myślą że to ich uratuje. Jesteście jak zwierzęta, zmieniacie poglądy zależnie od waszej wygody. Nie rozumiecie że nawet jak zamkniecie studia informatyczne i nie wypuścicie
  • Odpowiedz
  • 2
@Alfiarz kiedyś może i tak, ale stawki spadają z dnia na dzień. Setki milionów hindusów w każdej chwili są w stanie rzucić dotychczasowe życie i wpław Gangesem przypłynąć do Warszawy. Podobno awaria czajki była zrobiona po to żeby zabarwić wodę i pokazać kierunek płynącym pajeetom, tak jak węgorz płynie do morza sargassowego żeby złożyć ikrę i umrzeć, tak Rashid kiedy dotrze do Polski żeby zająć miejsce przy monitorze i odebrać rolę
  • Odpowiedz
  • 2
@masterdick ale frustracja ( ͡º ͜ʖ͡º) nie pracuję w kołchozie ale mam doświadczenie i każdy kto choć kilka miesięcy tam pracował ten ogarnia że 100x łatwiej zastąpić programistę niż zwykłego pickera. Pisałem już o tym że trzeba byłoby ustandaryzować wszystkie opakowania, wszystkie pudełka zbiorcze, co jest fizycznie niemożliwe, bo musiałyby to zrobić wszystkie firmy dostarczające towar na dany magazyn. Jak bardzo głupi mi nieogarnięty trzeba być
  • Odpowiedz
@mateusz-k-i Chińczycy to już robią od 5 lat xD

Chyba nie widziałeś jak wyglądają teraz centra przeładunkowe

Ale tak, frustruj się tam i projektuj dalej - przecież Ty jesteś na 'bezpiecznym' stanowisku
  • Odpowiedz
@mateusz-k-i: Ale to ty dzwonisz xD To jakaś zorganizowana akcja zniechęcania ludzi do IT? Od miesięcy na tych targach 4 osoby wrzucają ciągle to samo, a rzeczywistość jest całkowicie inna niż wy ją kreujecie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Alfiarz no tak tylko że normę wyrobi tylko znajoma liderki która ma dobre zadanie - czymś innym jest nakleić w godzinę 400 cenowek a czym innym wzięcie paleciaka, pojechanie 500 metrów że skrzynią po koperty, załadowanie ich, powrót i masz na długości 200 m 3 rzędy pudełek w górę z nr i odbijają kopertę a potem biegniesz na koniec do pudełka, wrzucasz i odbijasz nr pudełka ( ͡º ͜ʖ
  • Odpowiedz
  • 0
@masterdick ty to piszesz poważnie??? Nie wierzę że ktoś może być taki głupi. Powiedz mi co jest przedstawione na tym filmie? Według ciebie tak wygląda standardowy magazyn? O tym właśnie mówię, wy nie macie pojęcia o życiu, w pracy, oraz jej organizacji. Jeśli było to dostępne 5 lat temu w Chinach to czemu teraz nie jest stosowane na szeroką skalę? Nie mówię już o świecie tylko o Chinach. Gdybyś miał chociaż
  • Odpowiedz
  • 0
@masterdick mógłbym ci opisać jeszcze kilkadziesiąt innych przykładów, samo działanie tych rolek jest bardzo wadliwe. Poza tym nie wysyła się towaru w kartonowych pudełkach, Jeśli idzie do sklepu czy coś, to idzie w plastikowych tak zwanych "towtach", nie mówię już o tym że są różne wielkości schutle które kilkadziesiąt razy dziennie zacinają się na tych rolkach. Oczywiście próbowano wprowadzać skomplikowane systemy zabezpieczeń lub takie które będą to poprawiać, jednak ostatecznie od
  • Odpowiedz
  • 0
@masterdick zaraz zaraz. Wyjaśnij mi to zdanie:

"Te pudełka pakują inne maszyny w innych fabrykach"

To co robią w przedstawionej przez ciebie fabryce??
Pokaż mi moment umieszczania produktu w kartonie bo o tym rozmawiamy. Jestem przedsiębiorcą, mnie AI nie zastąpi niestety. Czekam kochany, mam nadzieję że masz więcej honoru niż koledzy i nie zakończysz teraz tej konwersacji z braku argumentów. Pokaż mi JEDEN film na którym jest to pokazane. jeśli naprawde
  • Odpowiedz