Wpis z mikrobloga

#przegryw U psychologa byłem raz 6 lat temu mniej więcej i jej mówiłem że nic mi się nie chce i nie mam kolegów to mi kazała albo dodać się na fejsbuku którego nie miałem do jakiś grupek o zainteresowaniach których nie mam albo do wolontariatu no nie wiem czy tam pracują osoby którym się nie chce egzystować.Raz u niej byłem aby pokój był obwieszony certyfikatami a w sumie to potrafiłbym ją tam łatwo przegadać już jak tam przyszedłem pasowałoby się odzywać.Kobeita nigdy nie będzie umiała się postawić w sytuacji mężczyzny wtedy jeszcze tego nie wiedziałem.Wyksztalcenie miała wiedzy żadnej lat męczenia psychicznego nie naprawi.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Miteora: Musisz celować w psychologa, który nadaje na podobnych falach, to nie jest takie proste i najlepiej z polecenia. To nie jest kwestia braku edukacji z jej strony, czy braku dobrej woli.
  • Odpowiedz
@Miteora: ja mam psychologa chłopa i nawet dobry jest, ale ostatnio go załamałem i powiedział że bardzo smutno mnie się słucha, ale starał się jakoś pocieszyć. w sumie nigdy nie mówiłem nikomu tego co psychologowi bo mam ten komfort psychiczny że obowiązuje go tajemnica zawodowa i nikomu nie rozgada o moim s----------u, ciekawe czy musi jakoś odreagować po tym co mu mówię bo czasami naprawdę widzę go przejętego moim losem
  • Odpowiedz
  • 32
@Miteora Dla mnie psychologia to współczesne szamaństwo. O ile ma ona sens kierunkowo np. praca z opóźnionymi dziećmi, to dla młodzieży i dorosłych o typowym rozwoju poznawczym jest całkowicie zbędna. Co innego psychiatria, gdzie w razie potrzeby dostaniesz leki na depresję, fobię czy psychozę... Innymi słowy szkoda hajsu i tajmu.
  • Odpowiedz
@Miteora psycholog, to wyciąganie kasy i mówienie ludziom banałów,żeby sie lepiej poczuli. 2 razy rozmawiałem z psychologiem i dziękuję bardzo...
-Mam wrażenie, że jest ze mną coś nie tak
-Nie no co Ty jesteś normalny
-nie mam motywacji po tylu porażkach
-nie poddawaj sie spróbuj jeszcze raz

Takie wspaniałe rady, to mi może dać pan kaziu spod sklepu po otrzymaniu zapomogi do najtańszej flaszki
  • Odpowiedz
@Miteora: No to powiedz co Ci miała powiedzieć abyś był zadowolony? Czy jej rady były złe? Czy miała wyciągnąć magiczną różdżkę, wypowiedzieć zaklęcie i cudownie miały się nagle pojawić u Ciebie zainteresowania i grono znajomych?
  • Odpowiedz
@nobon psychologia to współczesna religia. Nie ma Boga, czy innego bytu kształtującego świat, Ty jesteś wg. psychologii Bogiem, który może ukształtować swój świat zmianą podejścia.
  • Odpowiedz
@Miteora: bo one też zamaost dać ci faktyczne rady dają gówna

Zamaost powiedsiec prawdę żebyś zaczął dietę siłownię to będą j----y że wyglądasz dobrze

Będą kłamać że baby nie patrzą na hajs a finalnie 20-30 proc więcej musisz zarabiać niż
  • Odpowiedz