Wpis z mikrobloga

• 0
@Straszy: No fizjo mowil mi ze mam pewnie cos z rotatorami bark jest niestabilny.l Po tym pierwszym podwichnieciu odradzali mi operacje ale teraz gdy przy upadku znowu ten bark wyskakuje to sam juz nie wiem co robic, nie chce sie meczyc z nim do konca zycia.
  • Odpowiedz
@nikodem14: Proponuję zamiast słuchać fizjoterapeuty iść do lekarza po diagnostykę USG, RTG i rezonans i dopiero tędy będzie można powiedzieć co jest niestabilne i dlaczego.
  • Odpowiedz
  • 0
@nikodem14 jak raz jakiś staw wybijesz, to niestety kolejne wybicia będą następowały łatwiej. Ale samo to chyba nie jest wskazaniem do grzebania w barku choć oczywiście lepiej zeby jakiś ortopeda to zbadał na podstawie rtg/mri. Dobra fizjoterapia bardzo dużo moze pomoc na coś takiego, bo jeśli nadbudijesz mięśnie to one będą dany staw stabilizować.
Co do samej artroskopi to ja miałem odbudowywane przyczepy rotatora i 1.5 miesiąca chodziłem z ręką w
  • Odpowiedz
  • 0
@melba: Po artroskopii jest duza szansa ze juz nigdy bark sie nie zwichnie lub podwichnie? Po drugim zwichnieciu mialem rezonans w ktorym wyszlo ze w srodku jest wszystko w porzadku nie mam obrabka czy jakos tak a po tych podwichnieciach zaden lekarz nie zrobil mi nawet usg. Teraz po tym podwichnieciu napewno boli mnie mniej niz jak za pierwszym razem.
  • Odpowiedz
  • 0
@nikodem14 w moim przypadku operacja nic mi nie dała. Zanim dasz się pochlastać skalpelem na NFZ lub prywatnie to proponuję znaleźć dobrego fizjo + konsultacje z dobrym ortopedą od barków co dalej. Każde podwichniecie ściera obrąbek stawowy. Im więcej ubytku tym bardziej złożona (a przy tym bolesna) rekonstrukcja.
Ja mam negatywne spostrzeżenie, bo obiecano mi gruszki na wierzbie a skończyło się na polskich realiach xD
Jak coś na priv mogę więcej
  • Odpowiedz