Aktywne Wpisy
wpisztutajnick +1159
Przyjaciółka ma 7 letniego syna - wymieniałem jej ostatnio gniazdko i młody przyleciał mi świecić latarką. Nawet nie wiecie z jaką satysfakcją zapytałem go czy świeci mi czy sobie
#dzieci #starypijany
#dzieci #starypijany

Kalwi +378

A tu wersja full.
Pierwszy raz mam taka akcje. Sprzedaje jakies p--------y na olx. Ostatnio gosc kupil model kartonowy do sklejania. W opisie mialem napisane w pierwszy zdaniu "Uwaga: model jest polakierowany/caponowany" i dalej ze to widac na zdjeciach ze blyszczą arkusze z częściami.
Gosc spytal przed zakupem czy byl dwukrotnie kaponowany, napisalem ze nie wiem ile razy byl kaponowany bo nie ja to robilem.
Nastepnego dnia napisal ze bierze, tylko zeby zejsc z 29 na 25. Mysle ch tam, niech zabiera za te 25.
Dzisiaj odebral przesylke i odpalil zwrot ze przedmiot uszkodzony i jest niesklejalny bo byl lakierowany, a nie tak jak w opisie ze kaponowany.
Nie znam sie az tak na tym, opisalem przedmiot zgodnie z wiedza ktora posiadam, nikogo nie chcialem oszukac.
Natomiast gosc zarzuca mi oszustwo, a dostal dokladnie to co w opisie i na zdjeciach. Do tego argumentuje swoj zwrot tym ze model jest lakierowany. No kurła jest, przeciez to napisałem w opisie przedmiotu.
Gdyby zwrot byl darmowy to bym to przyjal dla swietego spokoju. Jednak w tym przypadku nie mam zamiaru ponosic kosztow przesylki zwrotnej, bo ktos podjal zla decyzje.
Odrzucilem zwrot, przedstawilem swoja wersje dla OLX. Wartosc tego przedmiotu w ogole nie jest warta calego tego zamieszania.
Kto ma tu racje, gosc? Ja? I co postanowi olx?
#olx #vinted
@Krzyhuu: stanie po stronie kupującego.
Niestety sprzedający na OLX jest na straconej pozycji.
tak napisałeś w pierwszym zdaniu
W opisie przedmiotu bylo "lakierowany/caponowany" myslalem ze to zamyka temat :/
na tych OLXach to trzeba dwa razy przemyśleć co się pisze bo różni ludzi kupują
Sprzedawałem monetę pamiątkową z naszym papieżem. Moneta wyglądająca na srebrną, ale w opisie ani słowem o tym nie wspomniałem (ani że srebrna, ani nawet że posrebrzana) - zwykłe "moneta pamiątkowa, wysyłka olx". Typ kupił, po czym otworzył spór, bo "moneta nie jest srebrna, tylko metalowa". Pokazałem moderacji historię korespondencji z typem oraz opis z ogłoszenia, wszystko na nic. OLX uznało roszczenia
Dlatego droższe rzeczy lepiej sprzedawać wyłącznie osobiście.