Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +131
Jak Legia dzisiaj przegra z Widzewem to jednemu wylosowanemu spośród pulsujących ten post Mireczkowi zamówię pizzę do 50 zł przez pyszne.pl.
Dodatkowe warunki:
- napisz w komentarzu "Legia to chuuje a Lech mistrz Polski" lub inną rymowankę przeciwko Legii
- zielonki w---------ć
- kibice Legii tak samo
Dodatkowe warunki:
- napisz w komentarzu "Legia to chuuje a Lech mistrz Polski" lub inną rymowankę przeciwko Legii
- zielonki w---------ć
- kibice Legii tak samo

duzy_gracz +162
Minus 44.5 kg w 10 miesięcy bez tabletek. Sama dieta i trening siłowy plus spacery. Wegetarianizm zmniejszył mi apetyt. Całkowita abstynencja od słodyczy również. Jeszcze 40kg przede mną i lecę z czystą masą.
#maly_gracz
#odchudzanie #silownia #wegetarianizm #weganizm #wygryw #dieta
#maly_gracz
#odchudzanie #silownia #wegetarianizm #weganizm #wygryw #dieta
źródło: 1000010869
Pobierz

Muszę się tu wyżalić anonimowo, bo pod nickiem mi wstyd. W 2022 planowałem kupić mieszkanie. Zacząłem przeglądać tag #nieruchomosci
Uwierzyłem, że to był zły moment na zakup - w sumie z rodzicami nie jest mi tak źle, uzbierałem sobie wyższy wkład. Kiedy przyszedł program BK2% byłem już zdecydowany na zakup. Od czerwca 2023 r. oglądałem mieszkania, ojciec obiecał, że mi pomoże w wykończeniu (zna się na takiej robocie, ja mam dwie lewe ręce). W pracy chwaliłem się, że kupię mieszkanie, wszyscy mówili, że to super decyzja i że mam korzystać (pracuję głównie ze sporo starszymi ludźmi). Ostatecznie jednak przestraszyłem się, że ceny spadną zaraz po zakończeniu programu o kilkadziesiąt procent i zostanę jak idiota z mieszkaniem, którego nie będę mógł sprzedać za cenę zakupu, jeśli się przeprowadzę do innego miasta. Nie zdecydowałem się na zakup.
Minęły prawie dwa lata, a ja dalej z rodzicami. Przy obecnych stopach w sumie mógłbym sobie coś kupić, bo wkład mam coraz wyższy, ale... za takie samo mieszkanie jak planowałem kupić rata byłaby prawie 2x wyższa - i to mimo wyższego wkładu. Zarobki stoją w miejscu, ledwo miałbym na czynsz i przeżycie. Cały czas trzymam kciuki za jakąś korektę na rynku, ale w pracy ludzie nie dają mi żyć. Ilekroć ktoś poruszy ten temat (a pracuję w branży niejako pokrewnej, więc pojawia się on często), to ktoś zaraz komentuje "a pamiętacie jak X miał kupić, ale wolał poczekać na okazję?". Ostatnio wygarnąłem drugiemu młodemu, który z nami pracuje, że przynajmniej nie oddaję połowy pensji bankowi, a on do mnie "typie masz 32 lata i mieszkasz z matką". I co ja mam mu powiedzieć?
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
Cena realna jeszcze bardziej, bo przez inflację złotówka jest mniej warta niż wtedy.
źródło: image
PobierzNie kupiłeś mieszkania, w którym miałbyś mieszkać, bo bałeś się, że cena mieszkania spadnie? XDDD
Że jakby cena metra spadła o 1/3 to by się nie dało w tym mieszkaniu już mieszkać? Podłoga by parzyła? Metraż by się skurczył?
XDDD
@Polinik: no nie kupiłem, bo co jakbym się miał przeprowadzić i musiał sprzedać to mieszkanie? Byłbym w plecy. Poza tym liczyłem na duże spadki cen.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
Z taką myślą to nic nie warto kupować, bo może przestać być potrzebne
@mirko_anonim: To bys kolejne mieszkanie tez kupil taniej skoro potanialy
Wstyd to kraść. W internecie każdy może być oligarchą.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Nighthuntero