Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Pracuję w projekcie w którym prawie nie ma dokumentacji, dostałem buga do poprawy w kodzie który był pisany przy współpracy z drugim zespołem bo dotyczy endpointu i danych jakie nam przesyłają. Nie ma swagera, dokumentacji, confluence nic.

Gość który to pisał 3 lata temu w naszym zespole na pytania albo odpowiada tak, że nie wiadomo o co chodzi albo jak już odpowie to trzeba zdanie po zdaniu z niego wyciągać i potrafi odpisać na pytanie po dniu albo dwóch.
Nie jest tak, że zasypuję go pytaniami, pracuję w tym proju od 9 miesięcy i w zasadzie do tej pory nie pytałem go o nic.
Projekt jest duży i składa się z kilku podprojektów i komunikuje się z wieloma zewnętrznymi serwisami więc cieżko wszystko wyczytać z kodu.

Widzę, że ten task to gorący ziemniak i już kilka osób go miało ale każdy był "zajęty".
Mieliście u siebie takie przypadki w pracy?

#programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Na zdarza się ale to zazwyczaj robota na miesiąc pracy a nie na tydzień bo zanim się doprosisz o informacje które potrzebujesz to trochę czasu mija
  • Odpowiedz