Wpis z mikrobloga

Robienie zupek chińskich to chobby, o którym ludzie nie mówią. Dooobra zupka jako baza, do tego pyszne pomidorki (nie te plastikowe bez smaku), salami bo da kwasku i tluszczu, idealnie podsmażona sucha krakowska (polskie łagju), jeden ząbek czosnku zgnieciony nożem jednym ciosem, pół limonki (na prawdę istotne to nie dla dekoracji) A do tego olej sezamowy, odrobina nori, sos sojowy (jasny), duża łyżka sosu teriyaki i jak już zalejesz i wymieszasz to wrzucasz do tego powoli smażonego grzyba (te grzyby trzeba obrać) A na końcu na pełnej AAAAJNEEEEEE MUTEEEN z każdej strony pach pach i dodajesz, mieszasz, mieszasz wszystko żeby ta limonka tam popracowała, i masz chłopie i babo taki ramen... limonke nie wyciskacz a trzymasz w misce daje super aromat, nie wysiskaj jej tylko. #jedzzwykopem #protip #zupkachinska
Solid_Lad93 - Robienie zupek chińskich to chobby, o którym ludzie nie mówią. Dooobra ...

źródło: temp_file1620138445593643065

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Kamahll jesli chodzi o ramen to surowe żółtko miesza się z majonezem i miso w misce przed zalaniem, po prostu inna opcja inny ramen, do tego pasowało by jeszcze jajko marynowane ale chcialem skupić się na mięsno grzybowo pomidorym ramenie z limonką nadająca taki posmak tajski.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamahll nie wiem co w tym jest ale zupki chińskie moge jeść codziennie nawet jak mam obok najlepsze jedzenie świata, gość co je wymyślił powinien dostać nobla, jeszcze mam sklep azjatyczny w mieście i dosłownie zupki z calego świata - dosłownie wszystko każda zupka nawet z jakiegoś kraju o którym nigdy nie slyszalem z dziwnymi napjsami, są takie dobre firmy, światowe marki, ale lubię sobie wrzucić na testa jakąś taką zupkę
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamahll bardzo dobra zupka co pokazałeś i dobrze ja znam, jednak dla ludzi z tolerancją na ostrość ba ma delikatnego kopniaka, właśnie te zupkę sobie często kupowalem dawno temu ale w kubeczku bo jakoś lepiej smakowała i miała więc tych suszonych dodatków. Jako bazę to polecam to co na zdjęciu, wiadomo, że kupuje se lepsze zupki juz takie git ale właśnie nie robię z nich obiadu bo nie chcę ich psuć,
SolidLad93 - @Kamahll bardzo dobra zupka co pokazałeś i dobrze ja znam, jednak dla lu...

źródło: temp_file5417441625471517692

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamahll otworzyłem jedną paczkę dla Ciebie ziomuś, bo to dobra baza na dobre danie (dobrej jakości kluchy) ale nawet "tak o" dobre nudne, w tym srebrnym opakowaniu masz bazę co zazwyczaj tylko tyle jest w zupkach, obok chilli w proszku by zadecydować czy ostro czy nie ostro a te 3 saszety nie nie wiem, nigdy tego nie rozkminiałem ale na pewno olej sezamowy zmieszany z czymś obok teriyaki a obok jeszcze
Solid_Lad93 - @Kamahll otworzyłem jedną paczkę dla Ciebie ziomuś, bo to dobra baza na...

źródło: temp_file3704395939789469610

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@Kamahll nke wiem jak z dostawą, ale za dobre ale takie super dobre zupki to płacę w sklepie 2 funty, tutaj ma pieciopak za trójkę, oczywiscie mozna też kupić jakieś maggi za 25 pensów jak się nienawidzi własnego zycia ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz