Wpis z mikrobloga

Robienie zupek chińskich to chobby, o którym ludzie nie mówią. Dooobra zupka jako baza, do tego pyszne pomidorki (nie te plastikowe bez smaku), salami bo da kwasku i tluszczu, idealnie podsmażona sucha krakowska (polskie łagju), jeden ząbek czosnku zgnieciony nożem jednym ciosem, pół limonki (na prawdę istotne to nie dla dekoracji) A do tego olej sezamowy, odrobina nori, sos sojowy (jasny), duża łyżka sosu teriyaki i jak już zalejesz i wymieszasz to wrzucasz do tego powoli smażonego grzyba (te grzyby trzeba obrać) A na końcu na pełnej AAAAJNEEEEEE MUTEEEN z każdej strony pach pach i dodajesz, mieszasz, mieszasz wszystko żeby ta limonka tam popracowała, i masz chłopie i babo taki ramen... limonke nie wyciskacz a trzymasz w misce daje super aromat, nie wysiskaj jej tylko. #jedzzwykopem #protip #zupkachinska
Solid_Lad93 - Robienie zupek chińskich to chobby, o którym ludzie nie mówią. Dooobra ...

źródło: temp_file1620138445593643065

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Solid_Lad93: jadłem zupki codziennie przez 2 lata, tak samo jak Ty je tuningowalem na wzór wypasionych ramenów. Potem wszedł etap buldaków i podobnych typu nongshim stir dry. Przystosowałem trochę, bo te pasty i przyprawy... Od samego patrzenia czuje się chory xD
  • Odpowiedz
@Solid_Lad93: Skład ma za dużo chemii. O ile w małych ilościach to nie szkodzi, to jeżeli codziennie tym karmisz swój organizm to zwiększa się ryzyko. No to akurat skład vifona. Nie wiem czy są zupki bez takiej ilości chemii.
Nongshim ma prawie to samo w składzie.
Ommadawn - @Solid_Lad93: Skład ma za dużo chemii. O ile w małych ilościach to nie szk...

źródło: 1000013488

Pobierz
  • Odpowiedz