Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wjtk123 jestem gotowy, oni niestety na to zaufanie nasze nie zasłużyli, więc będziemy mieli mateckiego, Czarnka i Nawrockiego u sterów. Być może podlewanych Bosakiem i Berkowiczem.
  • Odpowiedz
@wjtk123: minister zarabia około 20k brutto czyli po podatkach średnio 13kmiesiecznie na rękę. pomyśl jakie idą tam hajsy na lewo skoro stać go na wyjazdy na narty do austrii czy włoch z całą rodzinką i jezcze dorzuca sobie ustawą pociąg w tamtą stronę xd Sam lot+ hotel 4* z jedzeniem, sprzętem i skipass sensowny na tydzień to wyjdzie kolo 20k-25k na 2+2 tyle co pół roku pracy areczka w kołchozie
  • Odpowiedz
@wjtk123: sam jesteś odklejony. PKP potrzebuje rentownych lini by utrzymać te nie rentowe.

Czy ty oczekujesz by każdy powiat miał stacje kolejową? Totalny absurd.
  • Odpowiedz
Polazł Klimczyk z PSL do Radia Zet i pobełkotał o budowie połączenia kolejowego w Alpy, bo ludzie lubią jeździć na narty.

@wjtk123: nie ogarniam o co chodzi w tym spinie narciarskim XD otworzyli kolej do chorwacji która podobno cieszy się mega powodzeniem. To teraz ktoś wymyślił pomysł żeby jechać zimą w alpy i znowu nie pasuje XD Zaraz jeszcze jakiś łeb napisze że kolej jest w alpy a ludzie w
  • Odpowiedz
@Alfiarz: normalnie, wpisze sobie, że to wyjazd służbowy na spotkanie z jakiejś grupy, do tego należny urlop, za część którego płacimy z własnej kasy, załatwi sobie bony towarowe po znajomości i masz wyjazd prawie za darmo. Dorzucisz kilometrówki, których i tak nikt nie sprawdza i załatwione - wakacje warte kilkanaście tysięcy masz w cenie 1000 zł od osoby na 2 tygodnie.
  • Odpowiedz
@wjtk123: Ja nie mogę się doczekać raportu NIK z "likwidacji" TVP W Likwidacji.
A może do wyborów uda im się już zlikwidować? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Będzie nowy, nie zblatowany z rządem Prokurator Generalny to i będzie można stawiać zarzuty.
  • Odpowiedz
Polazł Klimczyk z PSL do Radia Zet i pobełkotał o budowie połączenia kolejowego w Alpy, bo ludzie lubią jeździć na narty.

@wjtk123: no i co w tym złego? Spoko sprawa moim zdaniem jakby to ogarnęli by dojeżdżało do dworca skąd masz od razu skibus na stok
  • Odpowiedz
nie ogarniam o co chodzi w tym spinie narciarskim XD

@zeszyt-w-kratke: o to, że dla przeciętnego wyborcy pisu to pokazuje jakimi pierdołami zajmuje się rząd.
Później pokażą Ci w Republice jakąś biedną wioskę w podlaskim gdzie do najbliższego dworca mają 40 km i skontrastują to z wypowiedzią, że mieszczuchy se jeżdzą w Alpy.

Czy takie połączenie by się przydało? Pewnie. Czy powinien tym się zajmować minister? No sorry xD
Tym
  • Odpowiedz
Szkoda, ze PiSu i Konfederacje tez w ogole kolej nie interesuje. PiS pokaza to przez 8 lat

@Czoso: Jednak trzeba być szczerym i to nie jest do końca prawda, a plusy się posypały.

Ruszyli np z tematem budowy odcinka z kilkoma tunelami do Zakopanego. Tzw trasa Podłęże-Piekiełko. Nowa linia do Myślenic, która jest projektowana, albo nowy odcinek do Niepołomic. To są tylko inwestycje z mojego podwórka, a myślę że w
  • Odpowiedz