Wpis z mikrobloga

#gitara #gitaraakustyczna #muzyka #akustyka #instrumenty

Mirasy przymierzam się do zakupu akustyka do max 600 za zestaw (gitara, pokrowiec, tuner, struny, kostki). Czytając fora, w tej cenie polecana jest gitara YAMAHA F310. Znalazłem ciekawy zestaw http://allegro.pl/gitara-akustczna-yamaha-f-310-p2-super-zestaw-i4272622686.html . Co myślicie o tej gitarce? Macie jakieś inne propozycje w tej cenie? Gitara raczej nowa, lecz jeśli oferta będzie kusząca, zastanowie się nad używką.

Na zdjęciu ta własnie Yamaha.
el3m - #gitara #gitaraakustyczna #muzyka #akustyka #instrumenty 

Mirasy przymierza...

źródło: comment_bnTqwEoKKgI6nqUkhEn6BwoSE1pgwbZ6.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@el3m: >yamahy są polecane na każdym forum

@el3m: no jak pisałem, cena/jakość, sam mam APX 500 i sobie chwalę bardzo :) Tylko przede wszystkim ograj ją najpierw sam. Najlepiej gdybyś znalazł sklep gdzie są te yamachy, wziął ją do ręki i zobaczył czy Ci się będzie dobrze grać. Ale myślę że za 500-600 zł mozna znaleźc coś nieco lepszego z używek
  • Odpowiedz
@el3m: @Zuchwaly_Pstronk: IMO jest lepszy ponieważ ma bardziej klarowne brzmienie. Yamaha należy do kolegi który ma obsesję na punkcie zmiany strun więc grałem na różnych grubościach i nadal brzmi dla mnie strasznie muląco, jakby w pewien sposób struny były tłumione. Ale najlepiej zapytaj się pana w sklepie muzycznym, albo poproś kolegę-gitarzystę żeby się z tobą przeszedł.
  • Odpowiedz
@tynkarz-akrobata:

@Zuchwaly_Pstronk: własnie byłem, macałem słuchałem tą yamache i nie przekonuje mnie do siebie. Natomiast na plus jest Tanglewood td 8 mk III, mniej znana firma, lecz gitara ładnie brzmi, jest z drewna, nie ze sklejki jak yamacha i do tego mam sztywny pokrowiec za 539 zł + rabat i chyba na nią się zdecyduje. Mieliście jakiś kontakt z gitarami Tanglewood ?
  • Odpowiedz