Aktywne Wpisy

maniel +50
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +38
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Mirasy przymierzam się do zakupu akustyka do max 600 za zestaw (gitara, pokrowiec, tuner, struny, kostki). Czytając fora, w tej cenie polecana jest gitara YAMAHA F310. Znalazłem ciekawy zestaw http://allegro.pl/gitara-akustczna-yamaha-f-310-p2-super-zestaw-i4272622686.html . Co myślicie o tej gitarce? Macie jakieś inne propozycje w tej cenie? Gitara raczej nowa, lecz jeśli oferta będzie kusząca, zastanowie się nad używką.
Na zdjęciu ta własnie Yamaha.
źródło: comment_bnTqwEoKKgI6nqUkhEn6BwoSE1pgwbZ6.jpg
Pobierz@Krol_Julian: @el3m: osobiście bałbym się Fendera czy nawet Yamachy za 5 stów bo wiadomo że część kasy idzie na markę (szczególnie przy fenderze, a przy pięciu stówach nie ma za bardzo z czego "ucinać")
@el3m: no jak pisałem, cena/jakość, sam mam APX 500 i sobie chwalę bardzo :) Tylko przede wszystkim ograj ją najpierw sam. Najlepiej gdybyś znalazł sklep gdzie są te yamachy, wziął ją do ręki i zobaczył czy Ci się będzie dobrze grać. Ale myślę że za 500-600 zł mozna znaleźc coś nieco lepszego z używek
@Zuchwaly_Pstronk: własnie byłem, macałem słuchałem tą yamache i nie przekonuje mnie do siebie. Natomiast na plus jest Tanglewood td 8 mk III, mniej znana firma, lecz gitara ładnie brzmi, jest z drewna, nie ze sklejki jak yamacha i do tego mam sztywny pokrowiec za 539 zł + rabat i chyba na nią się zdecyduje. Mieliście jakiś kontakt z gitarami Tanglewood ?
źródło: comment_vOvglInl9TBOymHdTsJ0cdUDsSeGLq8G.jpg
Pobierz