Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 1
@GladysDelKarmen: tylko Safari. Ustaw sobie NextDNS z filtrem Hagezi Pro++ do blokowania w całym systemie. Konfiguracja zajmuje 5 minut i będziesz mieć spokój z większością reklam.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@kabzior: AdGuard jest zasobożerny i opóźnia wczytywanie stron, tutaj nie ma takich problemów. Niestety czasami freezuje stronę i trzeba ją odświeżyć. Dodatkowo obecna wersja nie blokuje wcale reklam na iPadzie.
  • Odpowiedz
@naeu trzeba pobrać aplikacje nextdns żeby ustawić taki profil? Zawsze z poziomu safari instalowałem profile ale takie standardowe
  • Odpowiedz
@naeu podpowiesz jak użyć czyjegoś profilu np. Hagezi na nextdns?
Na stronie next DNS mogę tylko ustawić taki dosłownie domyślny profil a żeby dodać jakieś listy to już niezbyt
  • Odpowiedz
@naeu okej, wcześniej szukałem tego ale nie znalazłem a teraz już mam. Ciekawe czy Pro++ nie będzie zbyt agresywnym filtrem ale jak coś nie będzie działać to zmienię na multi.
Muszę coś aktualizować co pare dni? Dane filtra czy coś?
  • Odpowiedz
@naeu MultiPro++ okazał się zbyt agresywnym filtrem bo nie otwiera stron z ofertami Google. Np. Wpiszesz „szafka” w Google i te pierwsze oferty z miniaturkami pokazuje a nie da się w nie wejść a czasami trafi się tam produkt z najtańszą ceną dlatego używam MultiPro. Chociaż zauważyłem, że na drugim telefonie filtr MultiPro++ otwiera normalnie te oferty. Mimo to będę używał MultiPro na jednym a na drugim MultiPro++.
Dzięki!
  • Odpowiedz