Wpis z mikrobloga

Myślę sobie kupić Nintendo Switch 2. Coraz bardziej się starzeję, już nie mam ochoty tyle siedzieć przed komputerem, pracuję jako programista i najchętniej po pracy bym się p--------ł na łóżko i pograł w gry. Do tego dziecko w drodze i żona w ciąży, więc taka przenośna konsola lepiej będzie mi pasować.

Od czego zacząć? Jakie gry polecacie?

Czy kupując gry na switcha (używane z olx) będą one pasowały do tego switcha 2?

#nintendoswitch #nintendo
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz: problem jest taki, że zarówno steam deck jak i ten switch 2 jest klecem. Jeśli chcesz coś naprawdę przenośnego to bierz switcha lite, jeśli chcesz sobie pograć w jakieś indyki i gry od nintendo to bym szukał używanego switcha oled. jeśli masz dużą bibliotekę steamową i/lub chcesz sobie emulować to steam deck
  • Odpowiedz
  • 2
@Ksiega_dusz nie wyobrażam sobie po pracy 8h przed monitorem grać nie na konsoli. Bierz Pan Switcha 2 i Mario Odyssey, Pikmin 4, Metroid Prime, no i Mario Kart World.
  • Odpowiedz
@mtgosciu: XD
@Ksiega_dusz graj do momentu kiedy się dziecko nie urodzi, potem już nie będziesz miał czasu od momentu jak rok skończy XD (chyba, że wieczorami jak zaśniesz jak jeszcze będziesz miał siłe)
  • Odpowiedz
@mtgosciu: u mnie było dokładnie tak samo, ograłem exy, konsola się kurzyła sprzedałem. na steam decku więcej gram ale też nie jakoś super dużo bo mam wspólną bibliotekę i te same savy co na pececie.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz Switch 2 to w tej chwili najlepsza maszynka do grania przenośnego, ekran jest niesamowicie dobry, wydajność pierwszorzędna. Nie mogę się doczekać jakichś strategii, bo przy kontroli w trybie myszki to powinna być też świetna konsola do takich gier
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Ja z podobnych powodów nabyłem OLEDa pod koniec zeszłego roku, też nie chciało mi się siedzieć przed laptopem przy grach a lubię sobię od czasu do czasu pograć w jakieś indyki na kanapie albo na tv, switch jest fajny bo go wybudzasz, pograsz chwilę i usypiasz jak komórkę - bardzo wygodna sprawa. Ze sprzętu to już chyba lepiej teraz brać S2 bo będzie bardzo future-proof i ma wsteczną kompatybilność.
  • Odpowiedz
Ze sprzętu to już chyba lepiej teraz brać S2 bo będzie bardzo future-proof i ma wsteczną kompatybilność.

@henkgreen: switch oled teraz lata po 700 zł używka. Kupi switcha 2 za 2000 zł pogra chwile znudzi mu się i będzie się kurzyło. A jeśli mu się spodoba to za 1-2 lata kupi switcha 2 oled który na pewno wyjdzie i sprzeda tego swojego starego switcha za 500 zł.

Nintendo niestety zawsze
  • Odpowiedz
@tubkas12 tak czekać na lepszy sprzęt można zawsze i nigdy nie wiadomo jak długo. Ludzie odradzali zakup switcha tuż po premierze oled, bo miała wyjść za chwilę dwójka - i wychodziła 4 lata…
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: Mam dokładnie tak jak Ty, mam konsolę Xbox, mocny komputer i w dniu premiery kupiłem Nintendo Switch 2. Ogrywam Mario Kart i Cyberpunka 2, który na takim maleństwie wygląda świetnie
  • Odpowiedz
@haabero od momentu jak skończy rok? Ja mam czteromiesięczne bobo i nie ma czasu na nic, trafiła mi się wersja z kolkami, śpi w dzień łącznie 2h, ale w ich trakcie i tak trzeba zająć się innymi rzeczami typu mycie butelek, wieczorami jak zaśnie na noc o 20 to czasami leżę bezczynnie i po 21 idę spać zmęczony XDD. Myślałem, że będzie łatwiej wygospodarować czas dla siebie, ale ja już czekam
  • Odpowiedz