Aktywne Wpisy
Vamyss +214
To co widzicie u góry to Carbonara w jednej z lepszych knajp we Włoszech, w Pizie, bardzo blisko krzywiej wieży.
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
Prawie 200g makaronu, porcja nie do przejedzenia, zrobiona z przepysznych składników, kosztuje 7,5 euro czyli około 24 złote. Cena z tego roku z czerwca.
To co widzie na dole to Carbonara w Polsce - cena 80 ZŁOTYCH!
#jedzenie #gotujzwykopem #jedzzwykopem #januszebiznesu #polska
źródło: image_picker_E719D158-DC17-44B0-8F4E-9BF316FFE423-61109-00000DC1D4E8AFA8
Pobierz
tesknilam_ +546
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Przydadzą sie dobre wieści, bo ja przeżywam jakieś chwilowe załamanie :c
A ja jestem w Trondheim. Zastanawiam sie nad sposobem, skąd wziąć pieniądze na wynajęcie pokoju w mieście. Razem z kaucją można wynająć za 7-8k nok (3,5-4k PLN), 3.500-4.000 nok miesięcznie. Tragedii nie ma. Ale pieniędzy też nie... Czyli chyba jest tragedia :)
Pracy w mieście troche jest, z tego co patrzyłem, ale bez wynajętego pokoju nie ma szans.
Jeśli nie da rady, to za miasto po farmach bede roboty szukał.
Samo miasto bardzo ładne, tylko chłodno, teraz jest 8℃
Na kolację jak zwykle tuńczyk, potem poszukaj noclegu, może ktoś z Couchsurfingu sie jednak odezwie.
#kaktuswnorwegii
źródło: comment_tK5MFgkPr2n0lYqCUTXRazUintcEJXFM.jpg
Pobierz@Pan_Kaktus: Możesz wracać. Po dzisiejszym dniu stwierdzam, że będzie lepiej :)
@Pan_Kaktus: Ile Ty tych puszek zabrałeś? ;>
Jedna z niewielu tanich rzeczy tutaj, więc duzo go jem :)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
http://dimesay.blogspot.com/2013/06/norwegia-praca-w-wakacje.html
Z tego powodu, że tam p----i, jest horendalnie drogo serio lepiej szukać wczesniej przez neta pracy. Za późno dla Ciebie na takie dywagacje. Łaź po chatach i pytaj o pracę, w ogrodzie, malowaniu etc. Dasz rade gosciu!!!!!!!!!!!!!!!!! Handluj z tym.
Jeśli chodzi o mieszkanie to próbuj: https://www.facebook.com/groups/288352844604218/?fref=ts dużo studentów wynajmuje swoje mieszkania. Mieszkania na wakacje możesz też szukać na hybel.no i finn.no.
Telefon możesz spokojnie podładować na uczelni, jeśli nie idziesz tam w weekend lub późno wieczorem to spokojnie dostaniesz się do środka. Jeśli chcesz to opiszę Ci jak trafić do prysznica na uczelni
@Denx: juz osiedlilem sie w jednym miejscu (Trondheim) i nic innego mi nie pozostaje, jak szukać pracy ;> przespie sie z 2h (w nocy spałem z 2-3) i idę szukać pracy, namiot i plecak zostawiam w lesie ukryte, ale bede miał że sobą wszystko cenne.
@taik: mam na oku jednen świetny pokoik z finn.no, juz go dzis oglądałem, tylko że dostępny od
@taik: chyba jednak wolę nie próbować ;p