Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +31
Co majΔ
w gΕowie faceci okoΕo 173 wzrostu robiΔ
cy dzieci ze swoimi kobietami o wzroΕcie 154?
Fajnie, ΕΌe wam jeszcze udaΕo siΔ znaleΕΊΔ te drugΔ poΕΓ³wkΔ, caΕkowicie szczerze ΕΌyczΔ wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieΕ z tyΕu gΕowy "prawdopodobnie zsyΕam na Εwiat osobΔ, ktΓ³ra bΔdzie miaΕa gigantyczne problemy w ΕΌyciu"
Staram siΔ byΔ delikatny, ale przecieΕΌ to jak zapewnienie dalszego dopΕywu uΕΌytkownikΓ³w ΕwiΔtego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji Εwiata moΕΌna kompletnie bezrefleksyjnie robiΔ coΕ
Fajnie, ΕΌe wam jeszcze udaΕo siΔ znaleΕΊΔ te drugΔ poΕΓ³wkΔ, caΕkowicie szczerze ΕΌyczΔ wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieΕ z tyΕu gΕowy "prawdopodobnie zsyΕam na Εwiat osobΔ, ktΓ³ra bΔdzie miaΕa gigantyczne problemy w ΕΌyciu"
Staram siΔ byΔ delikatny, ale przecieΕΌ to jak zapewnienie dalszego dopΕywu uΕΌytkownikΓ³w ΕwiΔtego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji Εwiata moΕΌna kompletnie bezrefleksyjnie robiΔ coΕ

Skallagrimsson +412
TreΕΔ przeznaczona dla osΓ³b powyΕΌej 18 roku ΕΌycia...

![Jak usprawniam i optymalizujΔ Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Na razie wyniki ankiety pokazujΔ jednΔ rzecz bardzo wyraΕΊnie:
π dla wiΔkszoΕci uΕΌytkownikΓ³w problemem nie jest sama naprawa, tylko znalezienie sensownego warsztatu.
PeΕnΔ analizΔ planujΔ opublikowaΔ w okolicach 9 czerwca, ale dziΕ chciaΕem siΔ podzieliΔ refleksjΔ trochΔ meta β o samym badaniu rynku.
ZrobiΕem trzy wpisy z ankietΔ i krΓ³tkim opisem pomysΕu. Nie zebraΕem fali plusΓ³w, ale za to pojawiΕy siΔ konkretne komentarze β m.in. Εwietne uwagi o potencjalnej konkurencji i kierunku rozwoju. DziΔki za nie!
Dla jasnoΕci β produkt nie jest kierowany do warsztatΓ³w, tylko do uΕΌytkownikΓ³w aut. Dlatego skupiam siΔ na problemach, ktΓ³re majΔ klienci: niejasna komunikacja, brak historii napraw, chaos przy szukaniu serwisu.
Celem tego etapu jest zebranie 10 potencjalnych klientΓ³w β mierzonych np. przez zostawienie maila w ankiecie.
Na razie mam 10 wypeΕnionych ankiet i 2 maile.
SkutecznoΕΔ 20% jest OK, ale liczbowo to jeszcze trochΔ za maΕo, ΕΌeby iΕΔ dalej z czystym sumieniem.
Dlatego mam dwie sprawy:
1. Jak mogΔ promowaΔ badanie, ΕΌeby nie byΔ nachalny i nie zraziΔ ludzi, ale jednak zwiΔkszyΔ zasiΔg?
2. Czy ktoΕ chciaΕby mi w tym pomΓ³c β np. podpowiedzieΔ, gdzie to wrzuciΔ, zboostowaΔ zasiΔg albo daΔ feedback o pomyΕle?
Nie chcΔ spamowaΔ tagΓ³w β zaleΕΌy mi na jakoΕci i szacunku do tej spoΕecznoΕci. Ale mam teΕΌ poczucie, ΕΌe jeΕli mam sprawdziΔ potencjaΕ pomysΕu, to muszΔ byΔ bardziej widoczny.
Z gΓ³ry dziΔki za kaΕΌde sΕowo, radΔ czy udostΔpnienie π
π§ Tu jest krΓ³tka ankieta β 2-7 minut:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedeT-4dRfJNOARFzzhZJTBqVpZMIqf0HDC986gRFUYk1wzFQ/viewform?usp=header
#kiciochpyta #przedsiebiorczosc #programowanie #startup #badanierynku #przeglad #motoryzacja #samochody