Wpis z mikrobloga

#checkitpoc – maΕ‚y update z frontu badaΕ„ rynku πŸš—πŸ“Š

Na razie wyniki ankiety pokazujΔ… jednΔ… rzecz bardzo wyraΕΊnie:
πŸ‘‰ dla wiΔ™kszoΕ›ci uΕΌytkownikΓ³w problemem nie jest sama naprawa, tylko znalezienie sensownego warsztatu.

PeΕ‚nΔ… analizΔ™ planujΔ™ opublikowaΔ‡ w okolicach 9 czerwca, ale dziΕ› chciaΕ‚em siΔ™ podzieliΔ‡ refleksjΔ… trochΔ™ meta – o samym badaniu rynku.

ZrobiΕ‚em trzy wpisy z ankietΔ… i krΓ³tkim opisem pomysΕ‚u. Nie zebraΕ‚em fali plusΓ³w, ale za to pojawiΕ‚y siΔ™ konkretne komentarze – m.in. Ε›wietne uwagi o potencjalnej konkurencji i kierunku rozwoju. DziΔ™ki za nie!

Dla jasnoΕ›ci – produkt nie jest kierowany do warsztatΓ³w, tylko do uΕΌytkownikΓ³w aut. Dlatego skupiam siΔ™ na problemach, ktΓ³re majΔ… klienci: niejasna komunikacja, brak historii napraw, chaos przy szukaniu serwisu.

Celem tego etapu jest zebranie 10 potencjalnych klientΓ³w – mierzonych np. przez zostawienie maila w ankiecie.
Na razie mam 10 wypeΕ‚nionych ankiet i 2 maile.
SkutecznoΕ›Δ‡ 20% jest OK, ale liczbowo to jeszcze trochΔ™ za maΕ‚o, ΕΌeby iΕ›Δ‡ dalej z czystym sumieniem.

Dlatego mam dwie sprawy:

1. Jak mogę promować badanie, żeby nie być nachalny i nie zrazić ludzi, ale jednak zwiększyć zasięg?

2. Czy ktoΕ› chciaΕ‚by mi w tym pomΓ³c – np. podpowiedzieΔ‡, gdzie to wrzuciΔ‡, zboostowaΔ‡ zasiΔ™g albo daΔ‡ feedback o pomyΕ›le?

Nie chcΔ™ spamowaΔ‡ tagΓ³w – zaleΕΌy mi na jakoΕ›ci i szacunku do tej spoΕ‚ecznoΕ›ci. Ale mam teΕΌ poczucie, ΕΌe jeΕ›li mam sprawdziΔ‡ potencjaΕ‚ pomysΕ‚u, to muszΔ™ byΔ‡ bardziej widoczny.

Z gΓ³ry dziΔ™ki za kaΕΌde sΕ‚owo, radΔ™ czy udostΔ™pnienie πŸ™

🧠 Tu jest krΓ³tka ankieta – 2-7 minut:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedeT-4dRfJNOARFzzhZJTBqVpZMIqf0HDC986gRFUYk1wzFQ/viewform?usp=header

#kiciochpyta #przedsiebiorczosc #programowanie #startup #badanierynku #przeglad #motoryzacja #samochody
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach