Wpis z mikrobloga

Właśnie doświadczyłem na własnej skórze czegoś o czym tylko czytałem w internecie. Jestem w szoku jak mogło dojść do takiej sytuacji, a gdyby mnie nie było w domu i szybka reakcja to co by mogło sie stać nawet nie chce myśleć.. Obudził dym i nieprzyjemny zapach, dym wydobywający sie z pod szafki tv. Okazało sie, ze dym wydobywał sie z okolicy wtyczki.

Dekoder TV kablowej zapalił sie sam.
Model dekodera ADB-3830CD

Jeśli jeszcze z niego korzystacie polecam go wymienić.. Któż wie co sie moze stać.
We wpisie nie podam dostawcy usług każdy może domyśleć sie sam.W dobrej woli ostrzegam wszystkich, że taka sytuacja mnie spotkała i nie życzę nikomu takiego przeżycia, wtedy lepiej byc w domu!...

Kochani uważajcie na siebie również. !

#pozar #dekoder #telewizja #bezpieczenstwo #dom #ostrzezenie #awaria #elektronika
daoskar88 - Właśnie doświadczyłem na własnej skórze czegoś o czym tylko czytałem w in...

źródło: temp_file3623388973866270311

Pobierz
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daoskar88: no nieźle... () dużo szczęścia masz! Zasilacz jest oryginalny, czy dokupiony? Dodaj tagi, bo post ważny, a zginie wśród innych.
  • Odpowiedz
@daoskar88 miałem kiedyś podobnie z zasilaczem dobrej marki bequiet. Komputer włączony na noc i patrząc jednym okiem zaskoczyło mnie światło mrugające jak błyskawica, zanim podszedłem to był mały płomień widoczny między kratkami zasilacza. Komputer wyłączyłem z listwy jednym klikiem, a ogień zdmuchnąłem. Najlepsze, że do momentu wyłączenie komputer normalnie pracował.
  • Odpowiedz
  • 71
@daoskar88 kup sobie gniazda z wyłącznikiem i zawsze jak wychodzisz to wyłączaj. Wygodniejsze to niż ciągłe wyciąganie wtyczek z gniazdka.
  • Odpowiedz
  • 2
@MirkoLord Być może różni operatorzy również z takich korzystają, niech sprawdza jaki maja, dekodery sa juz stare i powinny być w mojej ocenie juz dawno zutylizowane ze względu na zmęczenie materiału.
  • Odpowiedz
  • 20
A to nie jest tak, że wtyczka była nie do końca wpięta i leciały sobie iskry? Tak wyglądają zniszczenia.

Nie bronię żadnego dostawcy, ale takich akurat wtyczek i gnizad są miliony, jak nie miliardy.
  • Odpowiedz