Wpis z mikrobloga

Powie mi ktoś kogo stać na takie chaty? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Patrzę potem a ludzie np w urzędach pracują a on kierowca tira
jmuhha - Powie mi ktoś kogo stać na takie chaty? ( ͡° ʖ̯ ͡°) Patrzę potem a ludzie np...

źródło: 1000017152

Pobierz
  • 68
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jmuhha: powiem lepiej, teraz rozważaliśmy segment, niecałe 80m2, też pod Lublinem i na prawdę oszczędnie licząc oszczędnie, biorąc materiały średniej jakości, sprzęty ze średnich półek, brak kilku mebli bo trochę mamy swoich wychodzi ponad 150k. Dorzuć do tego 750k i masz 900tys, przy aktualnych cenach kredytów będziesz musiał spłacać z 2mln, a nie każdego stać na nadpłacanie kredytu ¯\(ツ)/¯ Część rzeczy jak położenie paneli liczyłem już że samemu ogarnę, ale
  • Odpowiedz
@wkrk: Dlatego głupotą jest jak ludzie porównują się ile zarabiają, a nie tym ile mają.
Ja zarabiam bardzo dobrze jak na PL, ale mieszkam w mikroapartamencie, kupionym w kredo. Na auto i wszystko inne musiałem ciężko zarobić.
Mój przyjaciel dostał w spadku mały biznes po ojcu, duży dom, samochód. On się nigdy nie przejmował rozwojem, podwyższaniem kwalifikacji, nauką języków. Kilka godzin dziennie pracy wystarczy. Jeszcze ma kupkę pieniędzy i jakieś
  • Odpowiedz
@wkrk ale posiadanie domu nie jest uwarunkowane tym, czy ktoś Ci da pół banki czy nie. Na wykopie i w innych mediach społecznościowych panuje podejście "nie ma możliwości tego osiągnąć" i potem lawina wymówek
  • Odpowiedz