Wpis z mikrobloga

jaki router polecacie? Bede mial internet swiatlowodowy - operator daje modem bez wifi - do tego mam podlaczyc swoj router (na parterze) i chcialbym dac jakis drugi router/acces point?? na pietrze (mam kabel pociagniety na gore) - jezeli bedzie potrzeba. Co kupic? Nie potrzebuje w sumie jakiejs rewelacji - dom 150m z silki #informatyka #internet #komputery #router #komputer #elektronika
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bandera: ja mam cudy wr3000, kupowałem na początku roku bo też zmieniałem na światło (ale tylko 300/150), bardzo budżetowy ale wystarcza, można mu wgrać openwrt w razie potrzeby.
  • Odpowiedz
@bandera: jeśli nie potrzebujesz aż tak profesjonalnego sprzętu jak ubiquiti to rozejrzyj się za jakimś asusem. Do tego możesz wgrać oprogramowanie merlin (o ile masz kompatybilny model, wgrywa się jak normalną aktualizację) i masz całkiem fajny sprzęt za niewielkie pieniądze (w stosunku do możliwości).
  • Odpowiedz
@bandera: idz w jakis system mesh, ktory wszystko zrobi za ciebie i bedzie działać na te dwa piętra. Dwie kostki w zestawie ci wystarczą.
  • Odpowiedz
@bandera: raczej nie kojarzę żeby były lepsze i gorsze modele, dostajesz po prostu sprzęt proporcjonalny do tego ile płacisz. Nawet taki rt-ax53u powinien być ok, choć ja bym poszedł w co najmniej rt-be58u
  • Odpowiedz