Wpis z mikrobloga

Obejrzałem i przesłuchałem ten jego statement part 2 kilka razy. Coś mi się wydaje, że nie bez powodu wyjechał do USA. W mojej ocenie raczej uciekł przed sprawiedliwością i pogodził się ze stratą 3 mln za kaucję czy posiadłością pod Krakowem, wzamain za wolność.

Posmarował dobrze papudze, która go najpierw wyciągnęła zza krat, a teraz dostał zgodę na wyjazd do jułesej niby w kwestiach biznesowych. Po tym co nawija, wyłożył kolejne 5 baniek, żeby móc wyjechać za wielka wodę.

Patrząc na kwestie ściągnięcia go do Polski w ramach ekstradycji, to może być ciężko. To, że Polska ma umowę podpisana z USA, nie oznacza, że odrazu go wydadzą. Poza tym może się tam przez długi czas ukrywać, ma środki na to.

Wystarczy połączyć wątki, że w chwili jego zatrzymania tuż po ostatniej loterii, prokuratura podała do wiadomości, że na dniach miał wyjechać do USA przez Maroko. On już wtedy wiedział co się świeci i że mogą mieć na niego podgląd, więc postanowił się zwinąć i ostatni raz nachapać kasa.

Wtedy nie wyszło, został zatrzymany. Ale teraz mi się wydaje, że wyjazd był tylko i wyłącznie w celu uniknięcia odpowiedzialności. Szczególnie, że w tym statement podkreśla, że grozi mu 25 lat i był pół roku na podsłuchu ale jest rekinem i wyru#&ał wszystkich, łącznie z Polskim wymiarem sprawiedliwości. A teraz popija drinki w ciepłej i słonecznej Kalifornii, śmiejąc się z wszystkich.

https://youtu.be/nisAMre3P7k?si=sNgqG2O-MX9V9pCH

#budda #buddatv #budda777 #youtube

W jakim celu wyjechał Budda do USA?

• Kwestie biznesowe 4.1% (6)
  • W obawie o swoje bezpieczeństwo 10.8% (16)
  • Wakacje 4.1% (6)
  • Bo może 16.9% (25)
  • Ucieczka przed wymiarem sprawiedliwości 60.8% (90)
  • Inne 3.4% (5)

Oddanych głosów: 148

lechiffre_777 - Obejrzałem i przesłuchałem ten jego statement part 2 kilka razy. Coś ...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Iwannaseeaction: Człowieku zadajesz drugi raz to samo pytanie - jakakolwiek wiza (nazwij ją jak chcesz), jest wtedy, jak wiesz komu i masz czym podsmarować. Za dobry hajs i układy to on może dostać wizę na oglądanie wschodu słońca. Więc nie masz co mierzyć go swoją miarą.

Dawno się tematem nie interesowałem, ale zawsze było:

- wiza turystyczna
- wiza turystyczno-rodzinna (pewnie inaczej się nazywa), na zaproszenie rodziny, z meldunkiem, gdzie przez x czasu
  • Odpowiedz
człowieku temat jest skomplikowany jeśli wiesz, że by tam żyć na stałe trzeba się nieźle wysilić jeśli chodzi o formalności. Z jego tekstu wynika ze prawdopodobnie za 5mln USD kupił złota kartę która trump wprowadził która zastąpiła wizę eb (ktoś mi napisał na pv)
  • Odpowiedz
@Iwannaseeaction: właśnie miałem wspomnieć o tej złotej karcie, ale zapomniałem, a później nie mogłem edytować wpisu, bo czas minął.

Tak się składa, że pojawiła się ta opcja w kwietniu 2025 i jak widać, całkiem prawdopodobne, że z niej skorzystał. Powiedzenie postawił wszystko na jedna kartę, w tej sytuacji nabiera nowego znaczenia.
  • Odpowiedz
  • 0
@lechiffre_777 no nie wiem czy uciekł. Po tym co jakiś tydzień/dwa temu mówił jego montażysta na story na IG to raczej coś będzie nagrywać z jego siedziby.
Było to coś w stylu 'jest godzina 19, skończyłem pracę jadę do domu, w tle widzicie hale ale nie będę Wam jej pokazywać bo ją pokaże wam Kamil'.

Mniej więcej coś takiego powiedział, więc pewnie coś tu się będzie jeszcze działo
  • Odpowiedz
@eNse: Ty dalej wierzysz mu/im w jakiekolwiek słowo?

Budda miał się odnieść merytorycznie do zatrzymania i zarzutów, a minęło grubo ponad pół roku od zatrzymania i nic w tym temacie nie powiedział, poza tym statementem, który bądźmy szczerzy. Nic nie wnosi
  • Odpowiedz
@muzak68:

będzie dokument na Netflix, tam wszystko będzie wyjaśnione

I Ty myślisz że w tym "dokumencie" będzie przedstawiona prawda i tylko prawda? :⁠-⁠D
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: Jak myślicie czy duppa ma już kupione bilety do Dubaju aby uciec dalej czy jeszcze nie? Bo w Dubaju masz 100% pewności, że za takie błahe rzeczy ciebie nie wydadzą a w USA może być lipa z tym.
  • Odpowiedz