Aktywne Wpisy

pogop +3
Jak bardzo zlym pomysłem jest zakup kontenera mieszkalnego z Chin? XD
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
Potrzebuję na szybkości gotowego domku letniskowego. Podobne oferty są też w Polsce, ale około 4x drożej. Pytanie tylko, czy taka transakcja z chińczykami nie jest ciut zbyt ryzykowna?
#pytanie #chiny #aliexpress #alibaba #budownictwo #dom #pieniadze
źródło: Screenshot_20260326_233557_Alibabacom
Pobierz
alljanuszx +47

W najbliższym czasie będę doprowadzał swoje zęby do ładu, brakuje mi dolnej 6 i 7, teraz jestem po leczeniu reszty z próchnicy. Patrząc ceny w Polsce to podchodzę do tego bardziej żeby nie zbankrutować, obecnie mam na ten cel 12k zł. Jako ze nie mam dolnej 6 i 7 to górne zęby się trochę wybiły, nie jakoś specjalnie ale na rentgenie to widac. Jako ze również wyleczyłem dolna 8 to myślę o moście cyrkonowym na 5-6-7-8. Czy warto? Wiadomo ze implant jest pewniejszy ale po zobaczeniu cenników (2x implant + korona tymczasowa +śruby gojące) to wychodzi ok 18tys. Wyczytałem że duzo ludzi z mostami żyją przez całe życie i nic się nie dzieje. Trochę się pogubiłem i nie wiem. Również lecze bruksizm i inne zęby się trochę ztarly (mam już szyne twarda) następną rzeczą jest 6 i 7 po drugiej stronie na dole, jako ze często gryze druga stroną to one się już trochę zniszczyły i Jako ze oba są leczone kanalowo to chciałbym ich odnowić na włóknie szklanym, czy to jest dobra opcja dla trzonowców? Co według was warto? Moze ktoś robił implanty i może mi powiedzieć jakie są wszystkie koszty?
#stomatologia #stomatolog #dentysta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
A na bruksizm polecam masowanie twarzy.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
Mosty w obecnej chwili robi się jak nie ma warunków na implanty. Cenowo kolosalnej różnicy nie ma, a implanty bardziej fizjologicznie odbudowują braki