Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +390
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1591
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Nie wiem jak dużo odkręcą, ale w ich własnym interesie jest zrobienie przynajmniej większości z tego.
Wiem natomiast ile zrobią gdy wygra Nawrocki - nic.
Robotnik
Alkoholik
Profesor, pilot
@Jabby: wręcz przeciwnie. Zmieni dużo. Lewica chce zakazać b2b i podnosić podatki. Dlatego głosuje na Nawrockiego.
Jak się zorientujesz co się zmienia, może zobaczysz jak bardzo Tobą manipulują również w innych kwestiach, tj. odpowiedzialność za imigrantów, zielony ład czy warunki KPO.
@Jabby: prawdziwą stawką tych wyborów jest suwerenność Polski. Nawrocki podpisując traktat toruński daje chociaż nadzieję na to, że obecna szkodliwa polityka unijna nie będzie kontynuowana. Natomiast Trzaskowski jako socjalista i globalista daje w zasadzie gwarancję kontynuacji. Głosowanie na Nawrockiego jest w interesie Polski, a iluzoryczne rozliczenia PiSu są w tym wypadku mniej istotne.