Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 75
@xer2--her

Nie wiem jak dużo odkręcą, ale w ich własnym interesie jest zrobienie przynajmniej większości z tego.
Wiem natomiast ile zrobią gdy wygra Nawrocki - nic.
  • Odpowiedz
  • 0
@Jabby a ustawy o "mowie nienawiści"? Przecież Trzaskowski podpisze wszystko jak leci. Zaraz też wpadnie ustawa dająca możliwość cenzurowania treści w Internecie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Hadolf_Itler przecież nawet u Memcena o tym mówił. Oczywiście oficjalnie żeby walczyć z ruskimi botami no ale przecież potem można powiedzieć, że się algorytm pomylił i inne niewygodne treści też cenzuruje. Przecież wiadomo, że zaraz tak to będzie wykorzystywane.
  • Odpowiedz
@Apdl: zapoznałeś sie z treścią ustawy? To teraz podaj mi konkretne punkty, które Ci w niej przeszkadzają, zostały wprowadzone przez obecny sejm, a zostały odrzucone przez Dude - bo o nią największą piana się toczy.

Jak się zorientujesz co się zmienia, może zobaczysz jak bardzo Tobą manipulują również w innych kwestiach, tj. odpowiedzialność za imigrantów, zielony ład czy warunki KPO.
  • Odpowiedz
@xer2--her trochę już odkręcili. Np. negocjacje kontraktowe z NFZ odbywają się teraz drogą oficjalną, wszystko jest dokumentowane, a nie jak wcześniej przez lokalnego partyjnego apartczyka, który miał własne życzenia typu termin dla żony na już.
  • Odpowiedz
To jest prawdziwa stawka tych wyborów.

@Jabby: prawdziwą stawką tych wyborów jest suwerenność Polski. Nawrocki podpisując traktat toruński daje chociaż nadzieję na to, że obecna szkodliwa polityka unijna nie będzie kontynuowana. Natomiast Trzaskowski jako socjalista i globalista daje w zasadzie gwarancję kontynuacji. Głosowanie na Nawrockiego jest w interesie Polski, a iluzoryczne rozliczenia PiSu są w tym wypadku mniej istotne.
  • Odpowiedz