Wpis z mikrobloga

Chyba najfajniejszy projekt z wykorzystaniem AI jaki stworzyłem :x
Masz 6 osób, 5 osób kłamnie i jedna mówi prawdę o popełnionym przestępstwie, możeciecie przepytywać każdego jak chcecie a AI odpowiada wam na zadane pytanie pozostając cały czas w roli :D Oczywiście dodałem małe szczegóły co łatwo mogą zdradzić która osoba kłamnie, bo inaczej byłoby to niemożliwe do rozwiązania.

https://github.com/skorotkiewicz/ai-detective-game

Wymagane Ollama + jakiś model, polecam llama3.2 (tylko 2GB) mały model i dość potężny jak dla takich zadań.
https://ollama.com/library/llama3.2
+React + Bun

PS. Możecie pytać o co chcecie ważne aby dowiedzieć się kto jest prawdziwym przestępcą, mówię dosłownie o co chcecie ;).

#programowanie #sztucznainteligencja #ciekawostki
aptitude - Chyba najfajniejszy projekt z wykorzystaniem AI jaki stworzyłem :x
Masz 6 ...

źródło: mygame

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@aptitude: Fajnie zacząć przepytania od komplementu, zawsze potem sami się zdradzają, Alex już wiem, jest niewinna.
Tylko nie patrzcie w źródło kodu, bo wtedy sami będziecie wiedzieć, że ona jest niewinna :x
aptitude - @aptitude: Fajnie zacząć przepytania od komplementu, zawsze potem sami się...

źródło: mygame2

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
plusik na zachętę

@lesnyy: W teorii pomysł na tę grę miałem przez ten filmik na YT, też jest 6 podejrzanych i tylko jeden prawdziwy przestępca co został aresztowany i mogą przepytywać jak chcą, w sumie też tak chciałem więc stworzyłem grę :D
A, że AI może wcielać się w każdą rolę to było prostsze niż myślałem do stworzenia.
aptitude - > plusik na zachętę

@lesnyy: W teorii pomysł na tę grę miałem przez ten f...
  • Odpowiedz
  • 0
@aptitude: Jedno pytanie na całą grę i już wiem kto jest przestępcą, czy to wina gry czy na serio powinienem zostać detektywem? :x
Tak, on był winny. Nawet nie musiałem przepytać reszty. xD Zdradziło go, Za dużo detali i jeszcze jedno ;)
aptitude - @aptitude: Jedno pytanie na całą grę i już wiem kto jest przestępcą, czy t...

źródło: mygame0

Pobierz
  • Odpowiedz