Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 58
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cienki137: Walnij sobie kawusie czy coś, bo widzę nie ogarniasz. Zadajesz mi pytanie, ja cię pytam abyś doprecyzował co głupiego koalicja z Trzaskowski wymyśli, a teraz nie wiesz o co mi chodzi.
  • Odpowiedz
Ktoś jest w stanie podobać 1 (słownie: JEDEN) powód aby głosować na Nawrockiego?

@Wraczek: bo nie będzie tranzycji dzieci i nie zabiorom pinionszków dzieciom i Polska nie będzie opętana przez diabły
  • Odpowiedz
@Sratatatatatata: "Trzaskowski z kolei podpisze wszystko bez czytania - i w mojej ocenie jest to sytuacja potencjalnie niebezpieczna."

tak to z są takie same założenia, jak te o które sam mnie oskarżasz. Za jednym kandydatem ciągnie się taki smród, haki (już nie wspominając o braku zdania w jakimkolwiek temacie - po wszystko będzie latać na Nowogrodzką) i środowisko w jakim się obracał. To według Ciebie jest całkiem bezpieczna opcja?

Duda
  • Odpowiedz
@Wraczek: ja na niego nie głosuje ale nie dyskryminuje ludzi za to jakim autem jezdza, że są Polakami a nie Ukraińcami którzy mają większe prawa niż Polacy. jest tolerancyjny do wszystkich grup, nie odbiera wolności, natomiast wszystko to robi Trzaskowski.
Nawrocki to ponury żart, a Trzaskowski tak samo, z tym że ma większe kompetencje i doświadczenie.
Nie idę na drugą turę. Nie ma bata że postawie krzyżyk przy którymkolwiek z
  • Odpowiedz
tak to z są takie same założenia, jak te o które sam mnie oskarżasz. Za jednym kandydatem ciągnie się taki smród, haki (już nie wspominając o braku zdania w jakimkolwiek temacie - po wszystko będzie latać na Nowogrodzką) i środowisko w jakim się obracał. To według Ciebie jest całkiem bezpieczna opcja?

@hiperchimera: Tak, bo za gościem nie stoi rząd, który miałby go poprzeć wobec jakiejkolwiek inicjatywy. Jedna siła będzie ograniczać
  • Odpowiedz
@kt13: rozmawiałem z prawnikiem - zmienia się także wydźwięk ustawy

Dodatkowo, dzięki wprowadzeniu określenia „w związku z przynależnością” zamiast dotychczasowego „z powodu jej przynależności”, penalizowane będą również przestępstwa popełnione w błędnym przekonaniu co do cech pokrzywdzonego.

To otwiera furtkę do zgłoszenia za " nie nienawiści" obelgi typu "ty stara małpo" - przepis służy do tego, żeby nikt nie krytykował władzy.
  • Odpowiedz
  • 0
@miloszy "To otwiera furtkę do zgłoszenia za " nie nienawiści" obelgi typu "ty stara małpo"
Czemu niby, bo z tego co napisales to to nie wynika
  • Odpowiedz
@Sratatatatatata: "Tak, bo za gościem nie stoi rząd"

Stoją za to kibole, ludzie mający konflikty z prawem i stary zgorzkniały facet, który poświęci wszystko i wszystkich dla swojej wizji.

Serio tego nie widzisz?
Duduś to przy tym człowieku ideał prezydenta.
  • Odpowiedz
@hiperchimera: Nie ma znaczenia kto za nim stoi, to nie władca absolutny, tylko maskotka państwa, która może wetować ustawy. Praktycznie nic więcej. Dla mnie dodatkowy mechanizm kontrolny nałożony na rząd, jest czymś cennym. Nawet w rękach degenerata. Brak tego mechanizmu jest czymś o stokroć bardziej niebezpiecznym, bo to oznacza nieograniczone pole do działania tego drugiego zgorzkniałego faceta.
  • Odpowiedz
@Sratatatatatata: "Nie ma znaczenia kto za nim stoi, to nie władca absolutny, tylko maskotka państwa, która może wetować ustawy."
Czyli idąc tym typem rozumowania, nie masz nic przeciwko, żeby nawet jakiś obcy agent z Rosji czy Uzbekistanu był zwierzchnikiem sił zbrojnych Rzeczpospolitej? Już nie wspominając o ułaskawieniach dla kolegów z partii.

"Nawet w rękach degenerata."
No to nie mamy o czym rozmawiać z zaślepionym wykopkiem. Jeśli widziałbyś Sebusia z lotniska
  • Odpowiedz