Wpis z mikrobloga

@Arbuzlele ja jak usłyszałem te historyjki o sodomie i gomorze czy jak bóg zabił hiobowi całą rodzinę to miałem mocny dysonans kto tak na serio jest zły w tej biblii
  • Odpowiedz
@wicherq problem w tym, ze takie prymitywy jak wy biorą te memy za rzeczywistosc, co widac po politycznych wyborach i belkotliwych wypowiedziach w necie.
Musialem wiec interweniowac, zebyscie innych nie zarazali tym smieciem ;)
  • Odpowiedz
@Pavulon12345 skąd wiesz jak interpretuje takie treści, na portalu ze śmiesznymi obrazkami mając nick wicherq. To nie ja szukam treści politycznych na portalu ze śmiesznymi obrazkami. To nie ja mowie jak maja ludzie myśleć na portalu ze śmiesznymi obrazkami. To nie ja poczuwam sie obrażony memami na portalu ze śmiesznymi obrazkami
  • Odpowiedz
@Arbuzlele: Świetna historyjka. Pominę samo spalenie miasta, ale żona Lota to kwintesencja bewzględności starotestamentowego Boga, który niewiele różnił się od bogów różnych panteonów. Masz się nie gapić za siebie. Spojrzałaś? O ty szmato, cyk w posąg soli.
  • Odpowiedz
@jan_zwyklak z ucieczką Żydów z Egiptu jest jeszcze lepiej. Faraon może by się zgodził, ale "Bóg utwardził jego serce", by pozostał nieugięty i mógł sprowadzić plagi na niewinnych mieszkańców tego kraju. XD
  • Odpowiedz