Aktywne Wpisy

1-1-1-1 +51
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +5
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

@pepe998: Masz na myśli na gigantyczny plus.
@donaldJretard: hipotetycznie ukraina jest w nato, putler atakuje ją i co wtedy? chcesz wysyłać polskie wojsko tam?
Czyli jeśli Ukrainy nie ma w NATO to najpierw jest przejęcie Ukrainy i 1000 km granicy Polski z rosją, a potem pełny atak na Polskę.
I nawet jeśli NATO wygra, to już same bycie zaatakowanym jest dla nas tragedią.
I jeśli w takiej sytuacji będziemy
@pepe998: po co się z tym deklarować. Nawet jeśli w ciągu 50 lat Ukraina miałaby nie wejść do NATO, to należy trzymać Putina w niepewności i korzystać z tego narzędzia wspólnie z resztą Europy. Stany potrafią prowadzić politykę niepewności, a my mamy się we wszystkim deklarować?
@donaldJretard: aha czyli wolisz żeby gineli Polacy niż młodzi Ukraińcy? to może sam się zgłosisz na ochotnika teraz? lepiej żeby zginął polski żołnierz (np. ty w tym wypadku) niż ukraińskie dziecko prawda?
Przecież już ci wytłumaczyłem, że jeśli Putin zaatakowałby Ukrainę w NATO to zaatakowałby również Polskę.
no czyli może jednak jej nie dołączajmy XD bo teraz zaatakował tylko ją, a jakby była w NATO to zaatakowałby także nas? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Putin atakuje Ukrainę w NATO = Putin nie boi się atakować krajów w NATO.
No więc przyłączenie się Ukrainy jest negatywem TYLKO jeśli Putin chce zdobyć Ukrainę, ale Polski już nie.
Tylko problem jest taki, że wielokrotnie deklarował, że ja najbardziej chce podbić Polskę.
Więc jeśli Putin zaatakuje Ukrainę w NATO, to jedynym alternatywnym światem jest to, że atakuje
@pepe998: Bo Ukrainę bez gwarancji bezpieczeństwa czeka masowa emigracja i brak przypływu kapitału.
@donaldJretard: no sory ale interes Polski > interes Ukrainy, plus emigracja napędza gospodarke PL i wypełnia luke demograficzną