Wpis z mikrobloga

#chwalesie #gamedev #ksiazki #gry
Hej. Pochwalę się darmową aplikacją bez reklam, którą właśnie wypuściłem.

Story Telling

Za zgodą Beniamina Muszyńskiego z wydawnictwa Masz Wybór przerobiłem jedną z jego książek/gier paragrafowych na wersję mobilną.
Ale nie czytaną, tylko słuchaną. Bo ile można patrzeć w ekran?
Idea była prosta - stworzyć aplikację, która taką grę paragrafową nam przeczyta, pytając po drodze o podejmowane wybory. Bez klikania, bez obrazków - ot taka historia do relaksu w ciemności.
Druga sprawa, że byłaby to okazja do zagrania w taką grę dla osób niedowidzących.

W chwili obecnej dostępna w aplikacji jest tylko jedna książka - Vae Victis. Także jeśli lubisz klimaty postapo, gry paragrafowe i masz telefon a androidem - zapraszam do zabawy.

Są plany na dalszy rozwój, dodanie innych pozycji i spinoffy aplikacji, ale chciałbym usłyszeć choć kilka opinii użytkowników, zanim się za to wezmę.
smiech2 - #chwalesie #gamedev #ksiazki #gry
Hej. Pochwalę się darmową aplikacją bez r...

źródło: screen

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
także nie pomogę, a nawet bym sie zapoznał.

@Medonix: Niestety biblioteka do rozpoznawania głosu wymagała ograniczenia odbiorców do tych, z prawie najnowszym androidem. Na starszych by nie działało. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@Sinti: Can't Close This to była zapchajdziura, bo mi wyskoczyło nagle powiadomienie, że jeśli nie opublikuję niczego albo nie zaktualizuję (a niczego nie miałem wcześniej), to mi zamkną konto developera w google play store. Więc trzeba było wydać aplikację w 2 tygodnie. Stąd taki w cholerę prosty pomysł, tylko AI nie nadaje się do generowania zabawnych powodów, dlaczego nie możesz zamknąć apki - są nawet gorsze od żartów z Familiady.
  • Odpowiedz