Aktywne Wpisy

Aqua_Tofana +1771
Test: ile na mirko zostało jeszcze ludzi, którzy nie są redpillami, blackpillami, nie nienawidzą wszystkich dookoła, nie są "prawakami", "lewakami", po prostu normalni ludzie, którzy przychodzą tutaj pośmiać się ze śmiesznych obrazków, wdać się w ciekawe, merytoryczne dyskusje, poczytać coś na tagach ze swoich zainteresowań itp.
Zapraszam do plusowania.
#pytaniedoeksperta
Zapraszam do plusowania.
#pytaniedoeksperta

jmuhha +66
Też myślicie, że młode mamy do 20 lat można tylko podziwiać? ʕ•ᴥ•ʔ
Zwłaszcza, że:
-decyduja się na dzidzię kiedy nie zawsze są warunki albo ojciec,
-oddają swoje najlepsze lata dziecku,
-rodzą w najlepszym genetycznie wieku na ciąże,
-rezygnują z kariery w imię rodziny.
Zwłaszcza, że:
-decyduja się na dzidzię kiedy nie zawsze są warunki albo ojciec,
-oddają swoje najlepsze lata dziecku,
-rodzą w najlepszym genetycznie wieku na ciąże,
-rezygnują z kariery w imię rodziny.

źródło: 1000018242
Pobierz
- Celeron 2,6Mhz
- 1Gb RAM
- zasilacz 300W
- dysk po ATA 80Gb,
- stacja dysków 3,5' ( ͡º ͜ʖ͡º),
- Radeon 9200 SE (już wtedy to była raczej kpina).
Planuję:
- wymienić zasilacz na 500 - 550W,
- Pentium 4 na Socet 478 (Nothwood/Prescott?) - który lepszy do "hehe gierek" pod #windowsxp?
- 3 Gb RAM (PC3200),
- podłączyć panel USB/SD/CF na przód,
- cokolwiek lepszego niż Radek 9200 SE,
- wymienić baterię CMOS (o dziwo nie wylała).
Jaki zasilacz w tym wypadku polecacie? Wystarczy no name, czy lista "zasilaczy z czarnej listy" jest dalej aktualna i najlepiej włożyć tam coś dobrego? Obecny ma wentylator skierowany na zewnątrz, ale te z Allegro wyglądają jakby wywiewały powietrze do środka. XD Na co zwrócić uwagę?
Czytałem, że Prescott był rozczarowaniem i żre sporo prądu. Czy Northwood nie będzie lepszy? Jakie chłodzenie do niego? Czy będzie pasowało intelowskie, jakie mam teraz na Celeronie (FHP-2157)?
Jaka grafika wariacie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chciałbym pociupać for fun w gierki z czasów XP na wysokich/średnich detalach.
#pcmasterrace #staregry #windowsxp #retrocomputing (?) #retrogaming
- zasilacz dobierz do zużycia, celuj w jakiegoś Bronze minimum, nołnejmów nigdy nie polecę ;)
- wiadomka, że Northwood, szukaj jakiegoś powyżej 3GHz. Chłodzenie to inna bajka, nie wiem, czy dobierzesz obecnie, może wentyl wymienić warto będzie i na trytytki
- wsadź 3.5GB
- GF4 440MX?
Z PSU raczej nie będzie problemu (co innego jakby to był Athlon XP który potrzebował odpowiednio dużo W do płyty głównej/CPU)
Co do grafiki - to już czasy NV serii FX 5XXX i dalej. Polecam dobrze schłodzoną kartę z jak 6600 GT da radę (chyba nie warto brać 6800XT - są dużo droższe, a różnica znikoma) albo coś już z 7 generacji
PS. P4p800 to dobra płyta.
Sam mam podobnego kompa od nowości
ja mam na xpeka
-athlon XP 2400+
-768 RAM
-Audigy 2 ZS
-Radeon 9550
- miałem rodzinę (i tego PC),
- zmarł nam ojciec,
- szybko sprzedałem PC sąsiadom żeby moc opłacić rachunki itp., bo ojciec prowadził dość duży biznes, ale posypało się momentalnie, bo miał długi i wspólnika. Tam były jakieś kwestie związane z zastawą domu i wszystkiego co było żeby pokryć zobowiązania,
- wylądowałem na ulicy, a matka poszła do dalekiej rodziny,
- żyłem na skupie złomu, który później prowadziłem przez jakieś 2
Gratuluję wyjścia na prostą! Serce rośnie! Życzę wszelakiego najlepszego!
Wracając do meritum:
- RAM Włożony (z 4Gb XP wykrywa tylko 3,2 Gb),
- zdecydowałem się na P IV 2,8 Ghz (dostępny i tani) - jest,
- dokupiłem chłodzenie pod P 4 na wszelki z jakiś stanów magazynowych za bezcen