Aktywne Wpisy

dariusz44 +85
#gielda
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
Wiecie co mi r---------a głowę? To że taki pionek jak jak ma włożone prawie 100k USD w akcje takiego majkrosofta. Wiadomo że na minus, ale nie o to.
Ja, zwykły Darek, mam k---a prawie 400k PLN w akcjach jednej spółki.
W portfelu prawie milion.
Ja, zwykły chłopak z bloku, który pierwsze firmowe buty miał mając lat 16. Jakieś converese’y. A teraz mam takich butów szafę. I wszytko.
Mózg r-------y.
kurde_ +14
Wziąłem za żonę kobietę która jest niestabilna emocjonalnie. Jest p----------a. Teraz po ślubie to wychodzi. Odcina mnie od znajomych od rodziny snuje jakieś teorie spiskowe. Nie mogę nic porobić poza domem chociażby ogarnąć auto czy pomóc bratu na budowie bo zaraz mi p------i że nie poświęcam jej i dziecku czasu. Czuję się jak w psychiatryku. Z chęcią wziąłbym rozwód ale mam z nią kilku miesięcznego syna #gorzkiezale #zwiazki

Pracuje zdalnie jako #programista15k juz 15 lat i zastanawiam sie czemu robicie OE. Tzn wiem, dla kasy ALE obecnie dwie wyplaty z IT dają taką siłe nabywczą ile ja mialem z jednego etatu 10 lat temu, serio. It To jest umierająca branża i slepa uliczka. Wiec, jesli macie wolny czas w pracy, czy nie lepiej przeznaczyc go na zastanowienie sie i dzialanie w obszarach i biznesie poza IT? Bo serio, zamiast wykorzystac te 3h dziennie na zbudowanie czegos co da Wam kase za 10 lat , to przepalacie godzinh na OE za coraz słabszy sos a i tak za 10 bedxiecie w czarnej d dodatkowo bez zadnego pomyslu co dalej. OE jest bez sensu, przypomina zbieraczy tulipanow co robia po 10h dziennie plus weekend bo hehe nadgodzinki. OE to umysł biedaka kołchoznika.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
@mirko_anonim: No i wykorzystuję - na OE, dzięki któremu mam więcej kasy, którą inwestuję w różne instrumenty finansowe, które za 10 lat będą (taką mam nadzieję) o wiele więcej warte niż dzisiaj.
G---o wiesz, bo nie masz doświadczenia w branży
Nie
ja pisalem juz na wykopie wiele razy - odszedlem z IT po 18 latach pracy, zarabalem kupe kasy jak na testera i mam piekarnie domowa a wkrotce juz prawdziwa, lokal z pracownikami jak sie uda
i mysle ze odszedlem w idlanym momencie bo zaczyna sie robic niewesolo dla testerow
czy zaluje? tu odpowiedz nie jest jednoznaczna - ogolnie to jestem mega zadowolony
Jak będę potrzebował, to Bóg i tak kasę dla mnie znajdzie.
OE daje pewny zysk krótkoterminowo, nie martwisz się ani nie ryzykujesz (prawie) nic.
@Romska_Palo_Ul_Laputa: O Allahu, zrzuć mi konia z dachu
@WyjmijKija: W sensie z jednego kontraktu masz około 50k netto na B2B?
Ja z jednej umowy wyciągam średnio 15-20k€ miesiecznie.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: Dipolarny
@mirko_anonim: A Ty w ogóle wiesz czym jest OE? xd bo to co wymieniłeś to właśnie jego zaprzeczenie.