Wpis z mikrobloga

Tusk w poruszających wpisach na twitterze wzywa do mobilizacji. Jesteście gotowi walczyc za partie ktora przez poltora roku nie zrealizowala nawet 10% swoich wyborczych obietnic?

#polityka
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czekoladowymisio: TAK.
35 lat, mimo trudności, mimo gównianego i tępego społeczeństwa idziemy na zachód, w stronę pierwszego świata. Dokonaliśmy fenomenalnego skoku cywilizacyjnego i teraz nagle mamy zawrócić na wschód i wybrać jakiegoś alfonsa na smyczy dziada z żoliborza?

How about no
  • Odpowiedz
  • 3
@Czekoladowymisio ja osobiście walczę o przyszłość kraju, bo po pierwsze nie chcę populizmu, po drugie chcę mieć możliwość decydowania o swoim życiu (nie potrzebuję Jarosława, który mi powie czy mogę iść do sklepu w niedzielę czy nie), do tego wizja Nawrockiego z dużym prawdopodobieństwem oznacza ułaskawienie przestępców ostatnich lat i ich bezkarność. Nie chcę prezydenta który ma kontakty ze światem przestępczym, nie chcę prezydenta który wyłudził mieszkanie. Nie chcę prezydenta który
  • Odpowiedz
@Czekoladowymisio: raczej tak. Inna sprawa, żeby zrealizować wiele obietnic, potrzebny jest prezydent, który nie podkłada kłód pod nogi. Po drugie KO musi się teraz trzymać na baczności i dbać nie o siebie, a o obywateli, ponieważ w innym przypadku przejebią wybory parlamentarne, a one będą w 2027. tj za dwa lata. Ja nie chcę powrotu PiSu, Mateckich, Ziobrów, Sasinów, Antków, Rydzyków, Suskich, Butaprenów, czy ciotki Reasumpcji.
  • Odpowiedz