Wpis z mikrobloga

#upc #cs2 czy UPC sztucznie zawyża ping. Czy mi się tylko wydaje?
Serwer oficjalny w Warszawie
żółty, fioletowy, niebieski i pomarańczowy zamieszkali w Wieluniu
zielony w Warszawie
ISP pomarańczowego - Orange
ISP fioletowego i żółtego - mali operatorzy
ISP niebieskiego i zielonego - UPC
Jitter niebieskiego względem zielonego +0/1 ms.
Systematycznie od przejścia UPC przez Play wzrasta mi ping na oficjalnych serwersch z 6 ms na 11 na 16 i teraz na 21 ms. To samo tyczy się serwerów faceit, wcześniej z 16 ms AVG na Berlinie na minimum 26ms. Na holenderskich minimum 33 ms.
Próbowałem różnych konfiguracji modemu ale roznicy nie ma.
Od przejścia UPC przez Play jakość świadczonych usług spadła diametralnie, czy @UPC_Polska jest mi w stanie pomóc?
lidzett - #upc #cs2 czy UPC sztucznie zawyża ping. Czy mi się tylko wydaje?
Serwer of...

źródło: temp_file691780462075010665

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lidzett: To nie jest żadne sztuczne zawyżanie pingu (bo po co mieliby to robić?) tylko stopniowe przepinanie się Play na własny routing i odcinane routingu Libery Global, aka dawnego właściciela UPC.
  • Odpowiedz
@lidzett: Jeśli chodzi o ping, to jest to rozgałęziony temat...

Albo wina servera, albo wina wyszukiwania ( bo jeden z was był podejrzany i wyszukuje podobnych z graczy z Afryki), albo macie ustawione pinki dopuszczalne po 5-20 ( gdzie to jest strzał w kolano, bo będzie wam dobierało właśnie ludzi z Afryki i będziecie czekać uj wie ile), albo to zalezy od pory, przeciążenia serverów.

Osobiście lepiej mi sie grało samemu niż
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Mr_3nKi_ cs bierze jedynie pod uwagę ustawienia lidera składu, przykład że zdjęcia nie jest przykładem granicznym. Taki ping jest ciągle. Plus też gram solo, fioletowy, pomarańczowy, żółty, niebieki to randomy do których zagadałem w meczu. Odrazy zapytałem nie ieskiego czy jest z UPC i potwierdził
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MichaelT128 @MichaelT128 wydaje mi się że mogą to robić w celu zachęcenia osób do zakończenia umów zawartych na czas nie określony, żeby mogli zakończyć działanie bytu UPC i działać całkowicie jako PLAY
  • Odpowiedz
@lidzett: Na twoim miejscu spróbowałbym sam poszukać, pograć itp. Jakieś porównania.

Naprawdę wiele razy grałem z teamem i prawie za każdym razem dobierało albo odpalonych, albo ludzi z drugiego końca globu. Jak samemu grałem, to normalnie report za reportem dostawałem, różne wyzwiska, że gaben mnie dojedzie itp xD

Przede wszystkim ustawiłbym optymalny ping, zagrałbym sam, później z teamem. Zobacz na przeciwników jaki mają ping. Jeśli widziałem, że mamy mniejszy ping niż
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Mr_3nKi_ wydaje mi się że komentarz Michaela wniósł do tematu wszystko co było do wniesienia, routing mają jaki mają i na to nie wpłynę. Szkoda że Berlińczycy mają na warszawskich serwersch mniejszy ping od WarszaFiaków
  • Odpowiedz
  • 0
@lidzett, w sprawie utrudnień z usługami zalecamy kontakt z nami poprzez oficjalne kanały komunikacji. Należą do nich czat w aplikacji Play24, czy też infolinia (813 813 813). Jeśli skontaktujesz się z nami, to postaramy się pomóc.
  • Odpowiedz
@lidzett: problemem jest to że internet od UPC po przejęciu przez Play w ostatnim czasie stał się zupełnie tragiczną usługą. Play przepiał routing z aorty (właścicielem tego jest Liberty Global - stary właściciel UPC i tego nie sprzedali więc Play za korzystanie musiał płacić i to pewnie według nich za dużo że się przepinają). Obecnie ruch leci przez Arelion aka Telia. I do takiego serwera CS który jest w Warszawie
  • Odpowiedz
Ja mam neta z UPC więc na pewno to nie jest wina Orange. Orange co prawda kiedyś miało tak że pakiety zwiedzały całą Europę zanim trafiły tam gdzie miały trafić ale teraz to już podobno poprawili. Na zrzucie trasa do serwera Valve w Warszawie z mojego neta UPC HFC. Znajomy co ma Orange światłowód +/- 150km do Warszawy ma 5ms pingu bo ruch idzie bezpośrednio do serwera w Polsce.
bartek2510 - Ja mam neta z UPC więc na pewno to nie jest wina Orange. Orange co prawd...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz