Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mircy, ja niestety pod pierzyna matki chowany na wyksztalciucha i nic, doslownie nic nie umiem. Pchany na studia, skonczylem w korpo gdzie duzo zarabiam i cenie sobie te prace ale obawiam sie, ze predzej czy pozniej przeniosa moj dzial do Indii. Trend jest widoczny w innych dzialach i w innych korpo. Chcialbym zlapac jakis fach jako plan B ale kompletnie nie wiem gdzie mam sie zglosic i co ze soba zrobic. 30 lat na karku... Moze ktos byl w podobnej sytuacji i podpowie? Wszyscy moi znajomi pracuja na wysokich stanowiskach, typowe korposzczury i zero obaw u nich. Wstydze sie, ze nic nie umiem. Rodzice mnie niczego nie nauczyli tylko pchali w ksiazki. Jedyne co zrobili to kazali mi isc do pracy na magazyn w wakacje zeby zniechecic mnie do pracy fizycznej i nauki xd
#pracbaza #korposwiat

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim słyszałem takie powiedzenie: jak masz 30 lat to już nie możesz narzekać na złe środowisko podczas dorastania, bo teraz to ty jesteś złym środowiskiem.
Rodzice nie są od uczenia zawodu, zapomnij o szukaniu winnych. Po to jest wykształcenie, aby wiedzieć co robić i prowadzić innych. Zamiast panikować i szukać porad jak od taksówkarzy co się opłaca, przeanalizuj jak zbudować coś więcej na bazie co już robiłeś.
I jeszcze raz -
  • Odpowiedz