Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@vartan: ale wiesz że przed decyzją, aborcja w Polsce nie była legalna? xd

Przy okazji, to jak się wystawia w 1 szeregu Martę Lempart i zaczyna gadać jej językiem, to czemu się dziwić?
  • Odpowiedz
@vartan mnie bardziej wkurza, że wykopki nazywają mężczyzn biorących udział w marszu cuckami
Dopóki lampart się nie odpalił, byłem kilka razy. Dla bezpieczeństwa seojej różowej, ale też dlatego, że dla mnie okrucieństwem jest kazać żyć w cierpieniu.
  • Odpowiedz
@vartan: nikogo już aborcja nie jara, temat się przejadł, u nas nawet nie ma kompromisu aborcyjnego i większości to nie przeszkadza, a wahadło się wychyla na całym świecie w prawą stronę
  • Odpowiedz
@vartan weź pod uwagę że kobiety pamiętają, ale muszą zajmować się poważnymi rzeczami a nie biciem piany w mediach. Do tego późniejsze zgony były skutkiem zmian przepisów, i nadal, zamiast skasować temat dając ludzi wybór zanim beda dramaty jak w Oleśnicy temat nadal jest zamiatany pod dywan bo zbrojenia i gospodarka ważniejsze. Tylko potem ststystyki i demografia kuleje nie wiadomo czemu. I przy każdej możliwej okazji wracamy do zasejwowanego punktu w
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@michalxd21 z lempart masz rację.
Wiem, że było legalne w części. I pokazało, że tego ludzie nie chcą, całkowitego zakazu.
Nie kojarzę żadnego innego protestu na cały kraj po 1990

@WolvvloW wykopki lubią mencena a dziś nawet uaktywnili się braunowcy. Więc...
Widzę, po znajomych, że ci obrażają kobiety, którzy nigdy żadnej nie potrafią znaleźć. Wszystkie,
  • Odpowiedz
@vartan może zbyt zaokrglialm temat ale przez 30 lat trwają te dyskusje, i kobiety majac wybór lekarz za granicą albo nic, brały to pod uwagę planując przyszłość. Zwłaszcza że miwszkalnictwo i cała polityka prorodzinna szwankowała. Wiec pośrednio tak, ostatnie pokolenie wyzu demograficznego było skazane funkcjonować w takim prawnym układzie. Inna sprawa że o psychikę kobiet nikt specjalnie się nie przejmował. A takie przepisy generowały i traumy, i lęki, i mase nieszczęśliwych
  • Odpowiedz