Aktywne Wpisy

RobieZdrowaZupke +45
Tam już się nie da wrócić
źródło: 201115173830812848
Pobierz
john-mose +30
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 201115173830812848
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
No wiec tak. Zrobiłem z 15km, bo pasowało by zrobić przegląd, więc jutro zbieżnośc i stacja kontroli i lecimy. Jutro plan zrobic pierwsze 100km.
- wnetrze prawie gotowe. Zostały detale - chociaż nie mogę znaleźć włącznika do przednich przeciwmgielnych. Poza tym jakieś zaślepki na sruby, przyciski do szyb powkładać, dywaniki i tyle
- z zewnątrz dopiero wczoraj podrzuciłem zderzaki do malowania, więc gdzieś za 2-3 tygodnie będą gotowe, na razie wrzuciłem stare. Szyby wklejone (na szczęście chromowane kliny wokół szyb potrzebne były wraz z wklejeniem - jeden problem mniej). Listwy na drzwi to wraz ze zderzakiem (nie mam pomysłu jak je montować i jak sobie wymierzyć, żeby to fajnie rowno siadło - może oddam to mistrzom cl będą wykańczać zderzak folią. Przede wszystkim umyć dziada ( ͡º ͜ʖ͡º)
- mechanika - i tu się chwilkę zatrzymamy ( ͡º ͜ʖ͡º). No wiec pierwsze wycieki usunięte. Małe niedopatrzenie, tu strach przed złamaniem króćca że zbiorniczka - jest dobrze i oby tak zostało.
Kupa czasu spędzona nad odpowietrzeniem hamulców. Nie mogłem dojść do ładu, a w szczególności z tylnym kolektorem siły hamowania. Zmotywowało mnie to do ogarnięcia sprężyny przy nim. Przerobione mocowanie i jest ok - wygląda jakby tak mialo być w oryginale. Ciezko zrobic fotke jak to wyglądalo i jak wygląda, ale zostawie to dla siebie. Co nie zmienia faktu, że moja rozkmina nad systemem jego działania była całkowicie odwrotna xD najważniejsze, że teraz działa.
- silnik - jest problem ze zbyt niskimi obrotami na zimnym silniku. Wykmynilem jedno, jest taki Regulator biegu jałowego. Klapka otwierajaca w nim małą przepustniczke jest sterowana podciśnieniem. Jeśli ręcznie zaciągnę przez wężyk, to w tym momencie ładnie podnosi obroty i fajnie pracuje. Zmierzyłem, że mam - 0,3bar na pelodcisnienei i chyba to troszkę za mało - muszę zweryfikować parametry. A może sam zawor w sobie jest uszkodzony. Jak się rozgrzeje chodzi ładnie.
Temat klimy - hmmmmmm( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) założenia przyjęte, były niezłe, lecz są komplikacje. Ogolniene efekt chłodniczy jest, co jest największym plusem, ale.... Po pierwsze muszę się wpiąć w inne miejsce zasilania cewki. Dwa to zrzuca mi pasek o jeden ząb z koła pasowego. Myślę że muszę skrócić dorabiane tuleje mocowania sprezarki o jakieś 1-2mm, powinno pomóc uzyskać osiowość z napinaczem I wałem.
Trzeci problem, który tak jak podejrzewałem, że może wystąpić i raczej go nie wyeliminuje, to po załączeniu sprezarki, spadają obroty, silnik nie gaśnie, ale chodzi bardzo nisko i zaczyna szarpać. Na szczęście ten samochód nie będzie na podrozwanie po miastach, więc podczas jazdy nie będzie to za bardzo miało wpływu. Aczkolwiek będę weryfikował temat czy da się to zrobić lepiej.
Temat wyjazdu na eurotrip wciąż jest podtrzymany (ʘ‿ʘ)
#motoryzacja #starelwisko #peugeot #hobby
źródło: temp_file8165890243460324404
Pobierz@miguelsantos @Kroledyp @rysiekMR @jokatan @system_shock @konrad-durlak @piekny_kacper
@erebeuzet @GRBAS @Gorigofcb @kleeb @FunHouse6969 @Salomonthekro @lMeserole @zybyzy @privi19 @VanTTool @mlody-ojciec @aloszaa @Farmer96 @Shedew @Landmark @erebeuzet @prezeees @cugowski @bidzej @bolorollo @zao57o
@prezeees może gdzieś po drodze we Francji się coś uda wykminić ( ͡º ͜ʖ͡º)