Wpis z mikrobloga

@vytah: @MazurskiSmak Dziadki leśnej się zesr.. bo ktoś używa kosmicznej technologii ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@GreeenOne

3. Istotnymi częściami amunicji są: pociski wypełnione materiałami wybuchowymi, chemicznymi środkami obezwładniającymi lub zapalającymi albo innymi substancjami, których działanie zagraża życiu lub zdrowiu, spłonki inicjujące spalanie materiału miotającego i materiał miotający w postaci prochu strzelniczego.
  • Odpowiedz
@GreeenOne no to coś słabo szukałeś bo w tekście ustawy jest jasno napisane xD

https://lexlege.pl/ustawa-o-broni-i-amunicji/art-5/

@ElementalX7 no jak widać bot działający na zasadzie "jestem za głupi lub zbyt leniwy żeby przeczytać i zrozumieć więc zrób to za mnie" to nadal za mało żeby uzyskać satysfakcjonujące odpowiedzi. Ale widzę fanboje będą bronić mierności jak niepodległości xD Pochwal się łazęgo dorobkiem bo coś czuję że ja jako ekhem "leśny dziadek" nadal jestem
  • Odpowiedz
@GreeenOne: Ale w czym jest problem? Masz dosłownie napisane, w którym miejscu ustawy jest wyjaśnione - Art. 5 ust. 3 UoBiA. Ustawa mówi jasno:

Istotnymi częściami amunicji są: pociski wypełnione materiałami wybuchowymi, chemicznymi środkami obezwładniającymi lub zapalającymi albo innymi substancjami, których działanie zagraża życiu lub zdrowiu, spłonki inicjujące spalanie materiału miotającego i materiał miotający w postaci prochu strzelniczego

A więc odpowiedz B oraz C, odpadają. Ponieważ pytanie brzmi "Za amunicję
  • Odpowiedz
@vytah: Wiem, droczę się. Generalnie AI jest spoko ale trzeba mieć z tyłu głowy, że nie zawsze ma rację.

Mi osobiście AI bardzo pomaga w rozwoju firmy, podsuwa dość ciekawe pomysły co do rozwoju aplikacji, ogarnięcie jakichś roadmap itp sprawdza się bardzo dobrze choć wymaga drobnych poprawek i dobrze jednak znać się na rzeczy aby nie przewlekać jak bezmózg tego co wypluwa AI.

Mam też zaimplementowane AI w oprogramowaniach które dostarczam
ElementalX7 - @vytah: Wiem, droczę się. Generalnie AI jest spoko ale trzeba mieć z ty...

źródło: IMG_3076

Pobierz
  • Odpowiedz
@gregor40: https://tech.yahoo.com/articles/ve-got-bad-news-chatgpt-190010135.html

More extensive testing from the Tow Center for Digital Journalism, as reported in the Columbia Journalism Review, backs this up. Their team tested eight major AI models – including ChatGPT, Perplexity, Copilot, Grok, and Gemini – and found consistent issues: “confident presentations of incorrect information, misleading attributions to syndicated content, and inconsistent information retrieval practices.” Ouch.

In total, AI models gave an incorrect answer to more than 60%
  • Odpowiedz
@vytah: Zajmuję się tym zawodowo od 15 lat ^^.

Jak napisałem - trzeba wiedzieć, jak używać. Dobry prompt i dostajesz odpowiedź z linkiem, który pozwala na weryfikację w sekundę.

Inna rzecz, że cytowane przez Ciebie "badanie" (bo nierecenzowany artykuł na Yahoo czy CRJ nie jest badaniem) dotyczy funkcjonalności "live search" a przedstawiony przez OPa problem to nie jest live search.
  • Odpowiedz