Wpis z mikrobloga

Jaka forma pracy jest dla ciebie najlepsza?

• Stacjonarna 10.2% (49)
  • Hybryda 4 dni z biura w tyg 2.3% (11)
  • Hybryda 3 dni biuro w tyg 3.5% (17)
  • Hybryda 2 dni biuro w tyg 4.8% (23)
  • Hybryda 1 dzień z biura w tyg 6.5% (31)
  • Hybryda <1 dzień z biura w tyg 7.3% (35)
  • Zdalna 65.4% (314)

Oddanych głosów: 480

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@notakjakbytotalnie_: pytam bo wokół kręgu moich znajomych z roboty pojawia się takie zdanie że po zdalce możesz zdziczeć, gdzie mi się wydaje że dla programisty to powinien być święty Graal móc sobie w spokoju z chaty pracować. A co do twojej opinii to +1, gdyby się dało
  • Odpowiedz
@MichuTop: zdziczec xD no dokładnie a siedzieć z ludźmi co cię wyjebia dla 5 zł więcej ew żeby szef ich lubił to nie będziesz mieć choroby xD

Ilu ludzi jeździ na antydepresantach bo mają kredyty szefa debila i muszą tam być

Super konkqkt z ludźmi bo siedzieć z 3-5 osobami które mają cb totalnie w dupie xD

Z2 strony ludzie z roboty co mają powiedzieć ? Że srają na siebie
  • Odpowiedz
@MichuTop: hybryda 1x w tygodniu, może trochę rzadziej. Na zdalnej faktycznie się dziczeje i traci skille miękkie coraz bardziej potrzebne w tej branży. To serio widać z perspektywy managera, że ci chodzący do biura mają dobry kontakt społeczny i można ich awansować, a dzikusy na zdalnej do grobowej dechy (albo zastąpienia Hindusem z AI) będą tylko kod klepać. Na Linkedinie są ludzie nastawieni na robienie kariery, więc nie dziwią mnie
  • Odpowiedz
@MichuTop: hybryda 1x w tygodniu, może trochę rzadziej. Na zdalnej faktycznie się dziczeje i traci skille miękkie coraz bardziej potrzebne w tej branży. To serio widać z perspektywy managera, że ci chodzący do biura mają dobry kontakt społeczny i można ich awansować, a dzikusy na zdalnej do grobowej dechy (albo zastąpienia Hindusem z AI) będą tylko kod klepać. Na Linkedinie są ludzie nastawieni na robienie kariery, więc nie dziwią mnie
  • Odpowiedz
@notakjakbytotalnie_: pytam bo wokół kręgu moich znajomych z roboty pojawia się takie zdanie że po zdalce możesz zdziczeć, gdzie mi się wydaje że dla programisty to powinien być święty Graal móc sobie w spokoju z chaty pracować. A co do twojej opinii to +1, gdyby się dało

@MichuTop: IT to nie tylko programowanie. Nie każdy ma "spokój w chacie".
  • Odpowiedz
@cyk21: IT w większości to nie programowanie, tylko te małpy klepiące kod uważają się za IT, tak naprawdę powinni kwalifikować się jako coś innego, bo większości jak zapytasz o coś z IT to huja wiedzą poza pisaniem kodu.
  • Odpowiedz