Wpis z mikrobloga

"normalne" portale są tak projektowane żeby łatwo i szybko dawały dopaminę użytkownikom bo wtedy chce im się więcej i dłużej klikać

wykop jest tak zaprojektowany żeby jak najbardziej zirytować użytkowników żeby odechciało im się tutaj przychodzić

pojawia się powiadomienie, klikasz w nie a tam nic nie ma

chociaż dzwoneczek się świeci to musisz zaczekać jeszcze parę minut, a w międzyczasie parokrotnie sprawdzać z irytacją czy już jest

podczas gdy na innych portalach plusy/lajki są podstawą uzależnienia użytkownika tak tutaj plusy regularnie przestają działać całkowicie

dosłownie gorzej już się nie da zrobić, no ale jaka menedżer do spraw rozwoju serwisu taki (niedo)rozwój serwisu
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Teuvo: wykop za to powinien dostać nagrodę, bo skutecznie walczy z uzależnieniem od social mediów słabym designem i implementacją

Co prawda na mnie to dalej działa, bo wchodzę tu parę razy dziennie jak ostatni debil ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Teuvo: Dlatego wykop to awangarda Internetu. Portal tylko dla zjebów co mają zoburzoną produkcj≥ę dopaminy i tylko w takich masochistycznych warunkach jakie panują na wykop im ona się produkuje a na normalnych portalach nie.
WIem po sobie. Im ludzie mnie częściej tu hejtują tym częściej zaglądam.

Podejrzewam, że można z tego przypadku zrobić habilitacje jakby komuś chciało się takie badania poprowadzić.
  • Odpowiedz
@Teuvo: wykop działa sto razy lepiej niż np facebook. Weź tam napisz komentarz. Dostajesz jedno powiadomienie, że kilka osób odpisało. Klikasz, odsyła cię do posta, komenatrza nie widać. Musisz klikać pokaż wszystkie, pokazuje się drop-down, gdzie wybierasz drugi raz pokaz wszystkie, widzisz 3 komentarze. Musisz klikać kilka razy zobacz więcej, by zobaczyć swój i ewentualne odpowiedzi. I nie zawsze się pokazują. A jak odpowiedziałeś w wątku, to jest jeszcze gorzej.
  • Odpowiedz
@Teuvo: wykop skończył sie od wspaniałej aktualizacji wyglądu tego portalu. Do tej pory wiele rzeczy nie działa jak powinno, a przeglądanie wykopu stało sie mordęga. Zostały niedobitki, a sam od tamtego czasu zagladam tu raz w miesiącu. Niesamowite jak można było zniszczyc coś co dobrze działało na własne życzenie.
  • Odpowiedz