Wpis z mikrobloga

#zegarki #zegarkiboners #kontrolanadgarstkow #chwalesie

Ciąg dalszy przepływu Omeg przez moje łapy. Znów klasyczny Seamaster, ale tym razem na gumie. Nosiłem długo poprzedni model do którego miałem dokupioną nieoryginalną z AliExpress. Tym razem kupiłem zegarek na oryginalnej gumie Omegi. I wiecie co... tak jak można się spodziewać gumą Omegi, która kosztuje powyzej 1000PLN poza niewielkimi szczegółami szlifów klamry niczym się nie różni od chińskiej za 100PLN.
Cieszę się, bo idzie lato a Seamastera mam sprawdzonego i można go męczyć i traktować bez zbytniej uwagi, co najmniej jak G-Shocka.
chiefeng - #zegarki #zegarkiboners #kontrolanadgarstkow #chwalesie 

Ciąg dalszy prze...

źródło: temp_file5532678040095972019

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nudel1306:

tak na serio to g-shock jednak lepszy do ''tyrania''

Obiektywnie lepszy, ale przerażająco nudny. Po wyjedzie urlopowym zawsze się cieszę, że mogę go w końcu zamienić na coś
  • Odpowiedz
@chiefeng: Jeszcze lepiej jest z meshami, gdzie z ali za jakieś 100 zł jest wygodniejsza i lepiej się nosi niż ta co można kupić w Omedze (która jest dość twarda i niewygodna) za jakieś 3.5 koła.
  • Odpowiedz
  • 0
@Adolf_HODLer nie wiem o którego konkretnie Ci chodzi. Z tych z drugiego zdjęcia już żaden mi nie został. Mam duża rotację w kolekcji. Szczególnie w Omegach. Aktualnie mam tylko tego z pierwszego zdjęcia. Napisz priv.
  • Odpowiedz
@chiefeng: zgadzam sie w 100% co do jakości pasków omegi. Wiele osób jest oszołomionych ich jakością, ale jak miałem nowe z salonu to nie byłem w stanie ich nosić, bo guma była tak niewygodna. Teraz mam tylko niebieska na bransie a pasek dokupiony. Najgorsze, ze kilka razy widziałem na olx jak handlarze/ludzie wystawiali oryginalne omegi na podrobionych paskach/bransach.
  • Odpowiedz