Wpis z mikrobloga

@lx200: Ale co Wy sie nagle obudziliście? xD U mnie każdy w rodzinie i znajomych mówił że lekarze to mają hajsy jak lodu juz 15 lat temu, a lekarka co postawila przychodnie 20 lat temu u nas na wsi to milionerką się stała. Tylko że no trzeba mieć pamięć wybitną na zakuwanie i hajsu na korki, przesiew większy niz na crudziarniach był w okresie ssania, co odsieje 99% wannabe przebranzowiczów
  • Odpowiedz
@lx200: zawsze tak było i zawsze lekarze będą tyle zarabiać. ludzie są po prostu głupi, bo myślą że w IT się dobrze zarabia.
  • Odpowiedz
@lx200: Jeszcze wiochę robicie na arenie międzynarodowej, teksty ze nikt nie widział biednego lekarza? Rezydenci zarabiający po 130k, widzę propaganda odjechała totalnie
  • Odpowiedz
@Mirasthrope: niektórzy się dopiero obudzili, że lekarz = prosta droga do zostania milionerem. Ale szczerze co się dziwić? Lekarze, jako elita siłą rzeczy są środowiskiem hermetycznym jak mało które, więc ogromna część społeczeństwa (a zwłaszcza, w klasie niższej/średniej-niższej) nie ma w swych kręgach żadnego lekarza. Ja przez większość życia, nie znałem żadnego lekarza osobiście, większość moich znajomych i rodziny też nie. Ani nikt z rodziny nie miał znajomego lekarza, ani
  • Odpowiedz
@lx200: jasne, z tego powodu rząd tak walczy aby zamrozić waloryzację. 1,45 średniej krajowej co roku (8k netto od 1 lipca) rządowi przeszkadza a wy pitolicie o 150k xD
  • Odpowiedz