Aktywne Wpisy

WielkiNos +107
źródło: temp_file3706475944364210757
Pobierz
zolnierzzezmechu +409
źródło: 1000046527
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file3706475944364210757
Pobierz
źródło: 1000046527
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Mój ojciec w ramach ugody z dużym dłużnikiem swojej firmy (za niezapłacone faktury z 3 lat) dostał od niego Porsche Cayenne z 2020 roku. Kupione w polskim salonie, pierwszy właściciel, serwisowane wyłącznie w ASO, bezwypadkowy, sprawdzony - wszystko ok. I teraz obaj z ojcem zastanawiamy się co dalej. Bo opcje są dwie. 1) Sprzedać, co wiąże się z użeraniem z handlarzami, potencjalnymi nabywcami, stratą czasu i nerwów lub mocno zaniżoną wartością w komisie, 2) Użytkować. W tym drugim wypadku nie wiemy jednak na co się nastawiać. Znamy powiedzenie, że "nie ma tak drogiego samochodu, jak tanie Porsche", no ale to Porsche nie jest tanie, w miarę nowe. Jakie koszty eksploatacji, w tym ubezpieczenia trzeba kalkulować w skali roku, jeśli zdecydowalibyśmy się na użytkowanie? Czy lepiej jednak sprzedać i odzyskać część pieniędzy z długu?
#motoryzacja #porsche #pytanie
PS Z anonimowych, bo chciałbym uniknąć sytuacji, w której moje konkretne pytanie stanie się pretekstem do grzebania w moich innych wypowiadziach na tagach moto i prób dyskredytacji.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: nie umiesz sprawdzić ile kosztują filtry i oleje i zrobić kalkulacji OC?
1/10
@trololo55: kolejny ekspert, co nie umie czytać ze zrozumieniem... Przez 3 lata zarobił na PIĘCIOLETNIĄ Kajenkę, a nie na nową. A faktura to nie zarobek tylko przychód (opodatkowany, w którym są koszty itp). Rozmowa z pajacami z #motoryzacja jest jeszcze głupsza niż z tagami kukoldów. Nie rozumiecie podstaw a wyrywacie się do poważnych męskich rozmów.
@andot: skoro się zastanawia czy samochód zostawić czy sprzedać, to tych kosztów nie było za wiele co?
Zadaj sobie pytanie czy potrzebujesz taki "drogi/drogi w utrzymaniu" samochód.