Wpis z mikrobloga

• 3
@Zgrywajac_twardziela: @JC97 niby wygląda lepiej, ale poza tematami które uznał za modne, to dalej jest konserwą, typu "panowie to muszą zaiwaniać 5 lat dłużej na nasze polskie skarby"

Ale rzeczywiście ma sprawczość ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rad-X: Ja nie potrzebuję, żeby mi kandydat w 100% odpowiadał. Hołownia odpowiada mi w największym stopniu. Tchórza Zandberga nie szanuję - mając możliwość wejścia do rządu i zrobić co uważa za słuszne w jakimś obszarze wybrał pozycję recenzenta, bo tak jest łatwiej. Hołownia wszystkiego co założył nie załatwił, ale wykazuje inicjatywę i pomyślnie walczy z deweloperką. Najbardziej szkoda, że nie udało się wywalczyć reformy SSP, ale tu nie jest wina
  • Odpowiedz
@Rad-X Hołownia. To medialna bestia, z dobrą gadką, już dosyć doświadczony ale niestety nie rasowy polityk. Wkurza jego katolickość ale to małe miki.

Zandberg to ideowiec i to jest jego największy minus. Biejat, w przeciwieństwie do niego, wyszła z kanapowego Razem i bierze na bary ciężar bycia w koalicji i rządzenia a potężny Duńczyk dalej woli komentować z kanapy :)
  • Odpowiedz
@Rad-X: zandberga, ma jasne poglądy którym jest wierny, odszedł z rządu który nie spełniał jego postulatów, ma politykę prospołeczną i jest przeciwnikiem deweloperów

Hołownia zmienia zdanie pod aktualne notowania, nie da się zdefiniować jego poglądów bo są jak chorągiewka, gra opozycjonistę idąc ramię w ramię Tuskiem, do tego nie ma kultury osobistej, nie odpowiada na pytania i nie potrafi prowadzić dyskusji, przeświadczony o swojej nieomylności co z powyższym wygląda żałośnie
  • Odpowiedz
@Rad-X: Chyba jednak wady Zadnberga przeważają nad wadami Hołowni. Największą wadą Hołowni jest to, że jest taki "okrągły", trudno wyłapać jego klarowne poglądy na jakikolwiek temat.
A wady Zandberga to populistyczne podejście do rządzenia (odpowiedź na każdy problem państwa, to zasypmy go dziesiątkami miliardów) oraz ryzyko, że zbyt silne Razem mogłoby wejść w jakąś koalicję z PIS.

To oczywiście nie wszystkie ich wady, tylko te które ich różnią. A łączy
  • Odpowiedz
Chyba jednak wady Zadnberga przeważają nad wadami Hołowni. Największą wadą Hołowni jest to, że jest taki "okrągły", trudno wyłapać jego klarowne poglądy na jakikolwiek temat.

A wady Zandberga to populistyczne podejście do rządzenia (odpowiedź na każdy problem państwa, to zasypmy go dziesiątkami miliardów) oraz ryzyko, że zbyt silne Razem mogłoby wejść w jakąś koalicję z PIS.

To oczywiście nie wszystkie ich wady, tylko te które ich różnią. A łączy ich np. chęć ocenzurowania internetu
  • Odpowiedz
@waro: W lewicowych grupkach Razemki często pałają większą niechęcią do "libków z KO", niż do PIS. Matysiak założyła wspólny ruch z Horałą, a Zawiszy ostatnio zdarza się powtarzać pisowskie spiny.
Wydaje mi się, że Razem odróżnia od reszty Lewicy głównie to, że chcą bardziej iść w kwestie socjalne, niż światopoglądowe. A na tym polu wcale nie są aż tak daleko od PIS.
  • Odpowiedz