Wpis z mikrobloga

#nieruchomosci #pytanie #pytaniedoeksperta

Czy ktoś z was może polecić pośrednika nieruchomości z #wroclaw ? Czy w ogóle warto korzystać z takiej usługi? NIe ukrywam, niezbyt mam ochotę poswiecać czas na pokazywanie mieszkania, dokumenty itd. Będę wdzięczny za jakąś polecajkę
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DevSwift: policz ile to 2% wartości twojego mieszkania, dodaj do tego 23%vat i zastanów się czy warto dawać tyle kasy tym pasożytom.

Wykorzystaj chatgpt do napisania ogłoszenia i do zapoznania się z procesem sprzedaży, w------e w pośredników.
  • Odpowiedz
  • 1
@chlop784: sam proces sprzedaży jeszcze bym przełknął, ale świadomość prezentowania mieszkania nieokreślonej liczbie osób mnie dobija. Spróbuję sprzedać tak jak radzisz, jeśli nie sprzedam w przeciągu 2 miesięcy pójdę do pośrednika
  • Odpowiedz
@DevSwift: ja polecam KOMO Nieruchomości. Korzystałem jako kupujący akurat, ale jakbym miał sprzedawać i potrzebował reprezentowania, to do Pana Konrada wykonałbym pierwszy telefon
  • Odpowiedz
@DevSwift: szczerze? nie warto. Najbardziej zawiodłem się na JotBe, mają długo biuro we Wrocławiu i liczyłem na profesjonalne podejście ale to jest syf w starym PRLowskim stylu. Aktualnie to wciskają ludziom swoją patodeveloperkę, którą wybudowali gdzieś pod Oławą XD

Albo dasz rozsądną cenę i sprzedaż w max 6 miesiący albo będziesz się bujać z tym mieszkaniem przez lata.

Kupujący szybciej weźmie od właściciela niż od pośrednika.

Daj dobry opis, ładne
  • Odpowiedz
@DevSwift: skoro pośrednicy będą chcieli 2% to ja mogę wziąć urlop w pracy i zaprezentować Twoje mieszkanie, a Ty mi odpalisz 1%
Nawet profesjonalnie się przygotuje odnośnie okolicy, planowanych inwestycji. Przedstawię je tak, że mógłbyś nawet zrezygnować ze sprzedaży tego mieszkania ()
  • Odpowiedz