Wpis z mikrobloga

Dlaczego mężczyźni chcą mieć dzieci? Tym bardziej w tych niestabilnych czasach obecnie gdzie miliarderzy są wściekli, że nie produkuje się nowych niewolników do ich fabryk jak m.in. Elon Musk kiedyś wspomniał.
Po co brać czujące stworzenie na ten świat gdzie tak ciężko jest nam obecnie żyć? Ja się pytam. Mimo to wielu mężczyzn na aplikacjach randkowych dają, że chcą kiedyś mieć. Kobieta bierze i tak większość obowiązków co może dla nich być wygodne ale still w tym świecie walczymy o przetrwanie, jest ciężko o pracę, dom, spokojne życie.
Przykro mi jest, że tyle porządnych mężczyzn chce jednak mieć dzieci.
#antynatalizm #zwiazki #niebieskiepaski
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dream_big: oczywiście że CHCĄ mieć dzieci i rodziny, ale:
- muszą mieć ku temu warunki (głównie mieszkaniowe i zawodowe)
- muszą mieć osobę która będzie się nadawała do stworzenia rodziny

Twój wpis jest w stylu artykułów na Interii "Polacy kochają używane samochody". Nie kochają, na takie mogą sobie pozwolić xD
  • Odpowiedz
@dream_big: w Europie wciąż wielu ludzi ma spokojne życie, mieszkanie, pracę itp. Więc chcieliby rodziny w takim wydaniu. Coś w ludziach jest w środku i chyba to rozumiem. Przecież dorabianie ideologii o tym, że posiadanie dzieci to wrzucanie dziecku na barki jakiejś męki, jest zwyczajnie odklejone od rzeczywistości. A pisze ci to jako mocno dorosły facet, z normalnym życiem który lata temu zdecydował z partnerką o nieposiadaniu dzieci.
  • Odpowiedz
@dream_big: Mało kto myśli o tym, że dziecko będzie dorosłe i będzie musiało pracować. Raczej robiąc dziecko ludzie nie wybiegają myślami dalej niż do myślenia o kilkulatku, a jeśli już to traktują dziecko jako niańkę na starość i kogoś kto utrzyma system emerytalny, co jest oczywiście obrzydliwie egoistyczne.
No i niestety, przez sam fakt, że się nie chce robić nowego człowieka to odpada jakieś 90% mężczyzn, praktycznie każdy albo "chce
  • Odpowiedz
@dream_big Bo to zawsze jakiś sens życia, spełnienie potrzeb, poczucie misji. Sporo chłopów bardzo motywuje dziecko i naprawdę zmieniają się nie do poznania.

Alternatywą jest stopniowa degeneracja, pracoholizm, konsumpcjonizm, który przemawia bardziej do kobiet, lub zen, rybki i grzybki na skraju cywilizacji.
  • Odpowiedz
@Derpinardus

@dream_big Bo to zawsze jakiś sens życia, spełnienie potrzeb, poczucie misji. Sporo chłopów bardzo motywuje dziecko i naprawdę zmieniają się nie do poznania.

A do wrocławia?
Nie ma czegoś takiego jak sens życia, bez względu na to czy się dany osobnik rozmnoży czy nie. Rozmnażanie się nie jest żadnym sensem życia.
  • Odpowiedz
@kopawdupeswiniom Nie mówię o filozofii, tylko o subiektywnym poczuciu. Dla wielu zdrowych ludzi dzieci są wartością nadrzędną w hierarchii, stąd niejako stanowią "sens" uzasadniający jakieś tam wyrzeczenia czy wysiłki.
  • Odpowiedz
@dream_big: Kobiety w apkach piszą że mają mały przebieg a faceci że chcą dzieci. Tak działa marketing. Ja nigdzie nic nie piszę, nie chcę dzieci więc nie szukam relacji z której się biorą. Proste, skuteczne.
  • Odpowiedz
@dream_big: Jak się ustabilizujesz to może będziesz chciała mieć dzieci, bo nie ma co się oszukiwać - człowiek to zwierzę i tak działa natura. Nie każda praca to cierpienie, a tak naprawdę jak popatrzymy na historię Polski to przecież teraz są najlepsze czasy na posiadanie dzieci.
  • Odpowiedz
@dream_big a dlaczego uważasz że chęć posiadania dzieci to wada ? To raczej świadczy o tym że taki mężczyzna jest w stanie się za kogoś poświęcić , ja właśnie bardziej sceptycznie patrzę na tych którzy nie chcą bo już wiem że takie osoby stawiają głównie na swoją wygodę
A co do czasów to czasy zawsze są ciężkie o ile nie śpisz na kasie , mimo wszystko przez tysiące lat ludzie dawali
  • Odpowiedz
@dream_big a co do pytania dlaczego "tylu porządnych facetow chce mieć dzieci " no bo chęć rozmnażania się jest tak samo naturalna jak jedzenie czy sranie
Utrzymanie gatunku to naturalną potrzeba , plus dzieci tak samo jak partner mogą mieć rolę wsparcia emocjonalnego
Ty nie masz instynktu posiadania potomstwa wiec kobiety które mają czy chcą nie dadzą rady ci wytlumaczyc na czym to polega
Ja mam ogólnie taka swoją opinię że
  • Odpowiedz
@dream_big bo jak sama zauwazylas sa porzadni i fajni. „Tylko p0lki to k***y ktorych glowna ambicja jest sie puscic z mozliwie duza liczba sniadych” :) Tak kolega mowil, to tylko cytat :)
  • Odpowiedz
  • 10
@dream_big Świadome decydowanie się na potomstwo w rzeczywistości zastanej, gdzie 1% kontroluje znaczną część globalnego bogactwa jest afirmacją niewolnictwa i nawet w najbardziej "otwartych' etykach jest po prostu czynem krótkowzrocznym, jeśli nie amoralnym. Inną sprawą jest po prostu nieświadomy elan vital, który nie pozwala wyrwać się każdemu z błędnego koła rozpłodu kolejnych pokoleń żyjących jedno po drugim w cierpieniu i widzących wzajemnie swą niewolniczą wartość tylko jako wycenę przez ich właścicieli.
  • Odpowiedz
@dream_big bo nigdy się nie zastanawiali nad ich sensem tylko przyjęli normy społeczne fura skóra i komóra a polish dream to domek, żona i dziecko - nic więcej się za tym nie kryje.

Połowa ludzi nie prowadzi dialogu wewnętrznego

Połowa ludzi w polsce ma iq debila

Jakieś 90% tego co robimy na codzień to autopilot i decydowanie emocjami + racjonalizowanie, refleksje i planowanie to drobny % życia
  • Odpowiedz
Tym bardziej w tych niestabilnych czasach

@dream_big: żyjemy w najbardziej stabilnych, pokojowych i bogatych czasach w całej historii ludzkości xd

Przyzna to każdy xd

Ty dzieci nie rób ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz