Aktywne Wpisy

tesknilam_ +12
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

Cyclonus +22
Gdyby nie ten ancymonek, to Muminy dalej prowadziłyby dobrze prosperujący biznes w Się RIP (taka dziura).
Ten śmieszek zamówił u nich gar zupy, na którą ostatecznie nie przyszedł, czym doprowadził do bankructwa ich restauracji.
#raportzpanstwasrodka
Ten śmieszek zamówił u nich gar zupy, na którą ostatecznie nie przyszedł, czym doprowadził do bankructwa ich restauracji.
#raportzpanstwasrodka
źródło: temp_file3670594342813862446
Pobierz

Jesli po 3 latach "wielkiej" walki z inflacja uznajemy ze 4% to spoko - to chyba jest cos z nami nie tak, bo jak uroslo do 4% kilka lat temu to pol spoleczenstwa malo zawalu nie dostawala (oczywscie nie wiedzac co ich dalej czeka) a dzis prosze: skrecic kurki najlepiej na 1% :)
Jak to wplynie na rynek - wg mnie malo, zeby nie powiedziec prawie nic, poniewaz problemem rynku nie jest to, ze mieszkania sa drogie m.in. przez drogie finansowanie, tylko to ze wiekszosc zakupow mieszkan jest w celach niemieszkalnych - a to musi wybuchnac Polakowi w reku, bo jak widac inaczej nie dociera. Pytanie czy wybuch tylko poparzy, czy moze paluchy pourywa? No bo jesli mieszkania mialby byc dzieki temu bardziej dostepne - to tak naprawde do czego? No znowu do tego samego - do celow niemieszkalnych :)
#nieruchomosci
źródło: bez_recesji
PobierzLiczy się projekcja i jeżeli rpp ma pewność że szczyt za nami i będzie w dół leciała inflacja i to szybciej niż te obniżki stop ktore robia to może sobie pozwolić już na obcinanie
Dla Polaka mieszkaniowego nie liczy się aż tak ratka która przy tej różnicy się i tak nie zmieni wiele, co zdolność kredytowa
No nie da sie wszystkiego zadrukowac, bo koniec koncow ktos musi dostarczyc produkty i uslugi na ktore ow pieniadze produkujemy...
juz pare razy o pewnosci slyszalem u nich ;)
Wg mnie jest to bardzo na rękę zadłużonym Januszexom które sponsorują tą inbę PiS i Dudy, a żyją z wiecznej dewaluacji pensji w Polsce i eksportu na
źródło: twoje_pieniadze
PobierzCzy pozwolenie korporporacjom pływać i okraść zwyklakow?
Koniec końców jestem w stanie tą strategię zrozumieć, co nie znaczy że się z nią zgadzam. przy recesji prz3j3bane by mieli wszyscy, przy ratowaniu drukowaniem tylko golodupcy, ale bogaci wyciagna szybciej gospodarkę za uszy bo nie będzie okresu upadku i budowania
@pysznewpierdalator: Ale to nie są żadne wielkie innowacyjne korpo, tylko firmy które żyją tylko dzięki temu, że wartość pracy ich pracowników i ich długi są mocno dewaluowane. Kolesie mogą tak długo trzymać się schematu, aż się ludzie nie połapią, że to z
Trzeba nie mieć empatii względem zwykłych ludzi pracy, żeby im taki los chcieć zgotować