Wpis z mikrobloga

#hosting #serwery #domena #nazwa #linuxpl Siema, jak się przenieść z linux.pl na inny hosting? I na jaki jak już? Najlepiej po polskiemu bo słabo to ogarniam i ogólnie co z domeną? też u nich kupowałem. Płaciłem po około 100 zł za to i za to rocznie, a teraz mam na pulpicie 900 zł opłata za kilka miesięcy ;d na tel. mówią, że przedłużenie hostingu 600 a domena 200. ¯\(ツ)/¯
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cornel9192: Cześć, sprawdź naszą ofertę na sohost®
Migracja jest w cenie hostingu.
Jeżeli chodzi o domenę to musisz uzyskać kod AuthInfo, aby ją przenieść.
Z kodem WYKOP hosting 30% taniej.
  • Odpowiedz
Napisz do nas na priv, a skontaktujemy się z Tobą w sprawie przedłużenia Twoich usług i postaramy się zaproponować satysfakcjonujące rozwiązanie. Możesz też skontaktować się z Działem Obsługi Klienta, dostępnym 24/7, telefonicznie: 597273311, albo mailowo: support@linux.pl
  • Odpowiedz
@cornel9192: część! Zapoznaj się z naszą ofertą. Korzystając z tego linku otrzymasz 15% rabatu na plan hostingowy NVME.
Pomożemy Tobie w całym procesie migracji.
Wszystkie plany hostingowe oparte na szybkich dyskach NVME.
W każdym z planów:
-Catch all
  • Odpowiedz
@cornel9192:
Zapraszamy do nas gdyż dajemy więcej niż inni:
1. Instalujemy/migrujemy Ci hosting na gotowo - nie musisz się na niczym znać.
2. Szybkie strony internetowe wraz ze skanerem bezpieczeństwa którego inni nie mają.
3. Lepsza Poczta Email niż gdzie indziej. Będziesz miał w panelu tak opcje jak: opóźnienie wysłania, sticky notes, kolorowanie emaili, blacklistowanie i whitelistowanie nadawców, aktówkę i wiele innych.
4. Osobny i dodatkowy FTP 50GB gratis. Abyś mógł zrobić sobie backup
  • Odpowiedz
Po polskiemu to napisz do nas i całość zrobimy za Ciebie, a potem tylko zapłacisz za domenę 70,11 a hosting 109 pln ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@SeoHost: nie ufam serwisom, do których nie mogę się po prostu dodzwonić tylko mają formularz kontaktowy. Miałem was wybrać ale no, po prostu nigdzie nie ma telefonu aby dodzwonić się do człowieka, który wszystko wytłumaczy :)
  • Odpowiedz
@cornel9192 Obecnie nie oferujemy kontaktu telefonicznego, ponieważ ten kanał nie był wystarczająco efektywny. Nie wykluczamy jednak, że w przyszłości ponownie uruchomimy infolinię.

Dla przykładu: jeśli dzwoniłeś w sprawie jakiejś usługi, musieliśmy najpierw Cię zweryfikować, a następnie dokładnie ustalić, na czym polega problem. Często nie da się tego zrobić od razu, ponieważ większość trudności nie wynika z naszej usługi, lecz z oprogramowania, które wymaga debugowania.

Zawsze możesz skontaktować się z nami przez
  • Odpowiedz